Debeli Precjednik – Through the Eyes of the Innocent

Debeli Precjednik - Through the Eyes of the Innocent

Debeli Precjednik – Through the Eyes of the Innocent

2006, Moonlee Records


Debeli Precjednik vedno znova navdušijo z svojevrstnim, melodičnim punkrockom. Tu je že tretja izdaja Through the Eyes of the Innocent, ki jo jaz vidim kot vrhunec vsega, kar so Osiješki debeluhi ustvarili do zdaj.


Za izdajo je tokrat poskrbela solkanska založba Moonlee Records, ki pod svojim okriljem nosi heterogen izbor izdaj, vse od post-rockerjev Don’t Mess With Texas, goriških metal mogotcev Entreat pa do zasanjane hrvaške zasedbe Analena in še mnogo več. Če pa vam trenutno manjka poletni soundtrack za v avto, ko se vozite na morje, nataknete očala in z ostalimi štirimi kolegi v avtu prepevate hite, potem je tale izdaja idealna.

Okvirni zvok je še vedno melodični punkrock kalifornijske šole, četudi tokrat malo trši in z raznovrstnimi vplivi. Na komadu Waste Of My Time je posebej začutiti vpliv kakšne Boy Sets Fire šole, spet na Lajavo Pseto straight-forward old school hardcore pičenje, kjer se jim pridruži tudi razkričani Petar Tucman, vokalist nekdanjih Lasting Values. Album za dolge, sončne vožnje po avtocesti. Debele bas linije, nekaj kitarskih akordov ter očarljivi glas vokalista Koce, ki včasih iz objokanega petja preraste v obupano kričanje. Album za ljubitelje hitrega punkrocka ni v celoti hitro tempiran, bodo pa tudi počasnejši komadi gotovo v tolažbo, saj se tudi približajo ne kakšnemu cheesy zvoku. Komadi vsi v angleščini razen ljubke španske priredbe Mala Vida nekdanjih Mano Negra.Veliko bolj resna in zrela so tokrat tudi besedila, ki se vrtijo okoli doživljanja nesreče, zlorab, klišejskih zlomljenih src, malo družbene kritike. Predvsem tragedija skozi oči nedolžnih. Preprosta besedila z bolj klavrno angleščino, ki pa pridejo do izraza ob branju v kombinaciji z čarobnijo njihove glasbe. Ovitek ploščka hvale vreden, bel z teksti ter razlagami, rahlo grafično modificiran, z eno sliko zasedbe ter nekaj prelepimi in močno naličenimi dekleti.


Ob vstavitvi cd-ja pa se nam odkrije še dodatni bonus cd-ja: obe prejšnji izdaji ter live-video za komad Farmersko Srce!


Verjamem, da vsi, ki poznajo Debeli Precjednik ter so jim všeč, album že imajo. Za tiste, ki pa jih bodisi ne poznajo ali pa le tega albuma še nimajo pa tole – hitro do gospoda Limonice. Slušaj glasno!


www.fatprezident.com/
www.myspace.com/fatprezident
www.moonleerecords.com


Valter Cvijić

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.