Big foot mama – 15 let v živo (z gosti)

Big foot mama – 15 let v živo (z gosti)

Big foot mama – 15 let v živo (z gosti)

2006, Dallas Records


Verjetno ena izmed bolj (če ne kar najodmevnejša) odmevnih rojstnodnevnih zabav preteklega leta, je bila 15. obletnica delovanja ljubljanske zasedbe Big foot mama. Poklonili so se jim tako oboževalci (za katere je prostora žal zmanjkalo), kot prijatelji in glasbene skupine, s katerimi so v 15-letni karieri sodelovali. Za vse takrat zbrane in tudi tiste, ki so dogodek zamudili, je tu – dvojni cd s koncerta.


Na prvem delu si boste vsi navdušeni oboževalci lahko poslušali živi posnetek izbora največjih Big foot maminih hitov. Uvod v celotno zgodbo seveda naredita nihče drug kot Slon in Sadež, tudi povezovalca na praznovanju. Dobro izbranemu mešanju pesmi iz vseh petih plošč, ki so jih fantje izdali, se boste zelo hitro prepustili. Ob obujanju spominov na Kaj se dogaja? vas bo čas ponesel na 5ing, potem spet malo nazaj na album Doba norih, in na sam začetek Maminega ustvarjanja, prav tja, na Nova pravila. Fantje seveda niso pozabili niti na Tretjo dimenzijo.


Ko boste pripravljeni na nov izziv, predrugačene pesmi, ki so nastale v sodelovanju s 15 nastopajočimi skupinami, ki so vse na nek način povezane z BFM, si vzemite čas za ploščo B.


Četudi so največji aplavz poželi narodnozabavni Lojze Slak in njegov Ansambel z Neki sladkega, se boste zagotovo zabavali tudi ob Leaf-Fat emo zveneči Mali nimfomanki, ravnodušnih vas ne bodo pustili niti Dan D z Zadnjim porazom, nasmejali pa se boste Slonu in Sadežu ter Vsem komadom od BFM v treh minutah. Ne smem pa pozabiti niti na druge. Vsak izvajalec je poskrbel za svojevrstno interpretacijo, in ideja je bila več kot zanimiva, in tudi žanrsko je zajemala ne le rokovske izvajalce, čeprav so med petnajsterico prevladovali.


Z očem barvno prijetno, rokam na otip všečno, in ušesom poslušljivo dvojno pakirano cedejko, boste poslušalci lahko v udobju domačega naslonjača doživeli oktobrski večer. Za dvig adrenalina in pravo vzdušje pa vseeno bolj priporočam obisk koncerta BFM. Če vas takrat ni bilo tam, vam je pač lahko le žal, in boste morali biti zadovoljni s ploščo, ostalim pa naj bo spomin na dobro zabavo.   


Torej plošča, ki ne sme manjkati na polici zagrizenih oboževalcev.


Nina Jenko

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.