Zmagovalec Šourocka 2006 – Superlizo!

Superlizo

Superlizo

Tretji Šourock je pri koncu. V zibelki študentske zabave na mariborskem ŠTUK-u (v mestu ob Dravi), smo tako na predizborih imeli priložnost spoznati od več kot petdesetih prijavljenih bendov (pogoj: demoposnetek, status študenta/dijaka vsaj polovice benda in kvečjemu eden izdan Longplay) slabo polovico le-teh različnih zvrsti, ki jih v večini združuje rock in ljubezen do glasbe pa kakopak šolanje.
Šourock je postal vseslovenska prireditev, saj se prijavljajo in pojavljajo, pa tudi zmagujejo, bendi iz vse domovine. Rockonnet.com pa je od vseh začetkov prisoten kot medijski sponzor. Močna konkurenca, izpiljeni nastopi posameznikov (predvsem tistih bolj izkušenih) pa na koncu ne da vedno prepričljivega zmagovalca, zato je strokovni komisiji vedno težko.


Po C.R.A.S.H.-ih in Žurdovu je v finalu, 9. maja, na evropski praznik ob polni dvorani dalo pravega zmagovalca – ljubljanski Superlizo. Fantom se kakopak pozna, da že kar nekaj časa preigravajo skupaj, saj so nastop izpeljali brezhibno in fenomenalno. Za njihovo glasbo pa je sam Smiljan Kreže (Festival Lent, Piše se Leto, Radio City..) dodal, da je to glasba, ki bi morala imeti v Sloveniji potencial.


Na dosedanjih petih predizborih so se nam predstavili (zmagovalec predizbora/finalist je napisan na koncu):


27. marec: P.I.K.S.N.A., Lycanthorpe, Naleen, Stand Still, Grin Fank Orkestra;
3. april: Aperion, Sunshine Trip, Dolly Bell, Black Fish, Hoffman;
10. april: Avven, Division, Little Ann, Organ-gutan, 7th Angel;
20. april: Insomnia, Bare-Handed, Sunbite, Superlizo;
24. april: Hush, The Peechkeendeems, In a Maze, Doptera.


9. maj – finale: Grin Fank Orkestra, Hoffman, 7th Angel, Superlizo, Doptera. Zmagovalec Superlizo.


Neosvojitev Šourocka pa vedno ne pomeni neuspeh, saj je med množico prisotnih kar nekaj glasbenih strokovnjakov, managerjev, producentov, organizatorjev in predstavnikov medijev s pomočjo katerih se še vedno lahko uresniči njihovih 5 minut slave. Iz leta v leto pa se dokazuje, da vendarle ni neka leva stvar in lahko še kako konkurira raznim Popstars, kljub temu da Šourock z razliko od Popstarsa ne ustvarja umetnih skupin – ampak jim (skupinam) le omogoča (sofinancira) oz olajša preboj v medijski prostor in tako posledično odpre pot k poslušalcem. Hkrati pa je Šourock eden redkih, ki v najboljši prireditveni dvorani v Sloveniji ponudi možnost tudi še neuveljavljenim in neizkušenim.
Žalostno, da ljubljanska kotlina še zmeraj medijsko ne podpira prireditev v štajerski prestolnici. Morda pa bo štajerska trma in trdo delo, ki je sinonim za uspeh, le privedla do tega, da bodo udeleženci teh in drugačnih prireditev dobili svojih nekaj minutk.


Kot gosti so se za konec predstavili še  LET3, verjetno eni največjih performerjev daleč naokoli.


Se vidimo na Lampiončkih ( 16-05-2006, Mariborski otok) – največji študentski prireditvi v Sloveniji. Večji tudi od demonstracij 😉
Pripravil: Marko PIGAC,


foto: Bojan OKORN

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.