Zaključek YounGunZ predizborov v Novem mestu

nm_05_img_4144_chakra

Tretji koncertni vrhunec obetavnih klubskih upov, izbranih na natečaju za tretji YounGunZ Tour, je tudi na tretjem predizboru in hkrati tudi tretjem gostovanju v novomeškem LokalPatriotu zadovoljil napolnjen hram dolenjske glasbene scene. Simbolika števila tri bo znova prisotna že v kratkem, saj med 17.in 19.majem zmagovalce predizborov čaka tridnevna turneja z legendarnimi Dog Eat Dog v Ljubljani, Mariboru in Kranju. Kot zmagovalci občinstva so se Sunshine Trip in Arcus na glavni del YounGunZ Tour pridružili golobradi porn-grooverji BHC in konjiški hardrockerji Chakra.


Predstavitev pred zbranim občinstvom je tudi tokrat na najboljši način izkoristilo pet obetavnih bendov, ki so jih na gostovanju v Novem mestu poleg obvezne prisotnosti Vašega kanala podprle tudi lokalne radijske postaje, kar je bil odličen obet za prihajajočo kompilacijo vseh petnajstih finalistov – darilo vsakemu obiskovalcu glavnine tretje YounGunZ turneje. Pester repertoar, ki naj bi kmalu s prvencem nadgradil odličen single in videospot Zakaj so kot prvi predstavili Puppetz. Moč dolenjskega nu-metala je po zmagovalcih decembrske turneje Wet Bed peterica znova predstavila v LokalPatriotu, kjer so kot gostje YounGunZ Tour Puppetz nastopili že maja lani ob prvi izvedbi turneje.


Sledili so težko pričakovani rockerji Chakra iz Slovenjskih Konjic, ki so s seboj pripeljali avtobus zvestih fanov in ob izvirni kostumografiji predstavili svoj repertoar razgibanemu občinstvu. Melodičen rock z energičnim ženskim vokalom se bo po zmagi na predizboru za Rock Otočec ob novem priznanju in zmagi na predizboru YounGunZ slišal v družbi ameriških pionirjev hiphop-cora. Sphericube, predstavniki Prekmurje Noise Conspiracy so v preteklosti že večkrat nakazali odličen občutek za inovativnost kot udeleženci Klubskega Maratona in predskupina Red Sparowes. Tudi petkov nastop je navdušil in kljub bolj instrumentalnemu pristopu presenetil občinstvo z odličnim obvladovanjem glasbenega strukturiranja in učinkovanja atmosfer. Kot četrti so na odrske deske stopili lokalni upi BHC, ki so s svojevrstno fuzijo porn-groova dokazali, da tudi med najstniškimi bendi obstajajo najsvetlejše izjeme. Mešanico funka, rocka in hudomušnosti je nagradila tudi publika in z enakim številom glasov upravičeno izbrala tudi četrte zmagovalce predizborov za turnejo z Dog Eat Dog. Pristen kitarski rock šestdesetih in cigarete na kitarah so ob angleškem zvenu za zaključek koncerta predstavili še brežiški rockerji Trainstation. Dolg, a razgiban YounGunZ večer je doživel odličen finale s pozitivnimi riffi in spevnimi solažami, ujetimi med Hendrixa in Bolana, ki je zabaval novomeške podpornike bendovske scene skoraj do druge ure. 


Zaključno dejanje YounGunZ Tour predizborov bo oblikovanje programa za glavnino turneje, ki se prične že prihodnjo sredo, 17. maja, s prvim nastopom Dog Eat Dog v Gali Hali na Metelkovi. Končni razpored bo znan že jutri z objavo ‘benda žirije’, ki bo nastopal na vseh treh koncertih v družbi zmagovalcev odličnih predizborov, na katerih ni manjkalo obljubljenih odličnih in obetavnih novih upov klubske scene.


T. C.


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.