YounGunZ Tour in Dog Eat Dog prvič

Ljubljana

Ljubljana

YounGunZ Tour 3 & Dog Eat Dog
Ljubljana / Metelkova mesto / Gala Hala
17. maj ob 21h
Vstopnina: v predprodaji 2.000 SIT, na dan koncerta 2500 SIT


Novi upi klubske scene so znova napadli slovenske klubske odre ter s turnejo YounGunZ uspešno otvorili prvi dan v ljubljanski Gali Hali na Metelkovi.


Kot nov, svež val glasbenih vod so se nam predstavili zmagovalci ljubljanskega predizbora YounGunZ 3, skupina Arcus. Še zelo mlada skupina si svojo pot utira na slovenskih klubskih odrih ter nabira kilometrino, ki jih je v enem izmed predizborov v avstrijskem Gradcu na natečaju Newcomer 2006 popeljala v finale. Mogoče me band ni tako zelo prepričal v tako krtakem času nastopa, vendar sta komada Friking Out ter Can’t rain all the time zagotovo bodoča hita te skupine, če še nista.


Funky rock zasedba BHC se je predstavila kot druga. Kot četrti zmagovalci predizborov so nas zabavali v ljubljanski Gali Hali pred glavno atrakcijo večera, new yorškim underground old school punk rock veljakom Dog Eat Dog.


Sphericube – post rockovska zasedba je v okviru glavnega dela YounGunZ Tour zasedla položaj na vseh treh odrih turneje, saj so kot zmagovalci žirije imeli čast nastopiti kar trikrat! Leto se je za njih začelo pravzagotovo več kot odlično, saj so poleg turneje YounGunZ nastopili tudi kot predskupina Red Sparowes.


Pa pojdimo h glavni atrakciji večera, zaradi katerih se je v ljubljanski Gali Hali nabralo nekaj sto ljudi. Še pomnite Dog Eat Dog? Ja res je, band izpred deseletja se ponovno vrača na koncertne odre in z novim albumom Walk With Me. Pokazati želijo, da se v teh letih prav nič niso spremenili. Po več kot polurnem čakanju na glavne zvezde večera smo nekateri v dvorani postali že kar nestrpni, čeprav so slovenske odre zasedli ne dolgo tega v Velenju. Pod odrom so nekateri izmed fanov zasedli najboljše pozicije in nestrpno čakali in si prepevali stare hite. Nastopil je čas, bili so tu – legende devetdesetih punk rockerji Dog Eat Dog. Udarni začetek s komadom Expect the Unxpected albuma Amped izdanega leta 1999, komad pa je bil izdan tudi kot single cd. Kot premierno so nam predstavili nekaj komadov novega albuma Walk With Me. Bodoči hiti Walk with me, Summertime (prvi singel) ter komad M.I.L.F., ki ga je znal vsak fan že skoraj iz glave so bili mogoče malce tuji občinstvu, vendar seveda ni ostalo samo pri novem materialu. Stari hiti vseh ostalih štirih albumov, pri katerem mogoče najbolj izstopata albuma All Boro Kings iz leta 1994 ter Play Games (1996) so nas popeljali v stare čase – za mene »osnovnošolske«. Bulletproof, Step right in, Dog eat dog, Who’s the king, No Fronts ter seveda nepozabni Rocky. Četverica je vso zadevo popestrilal z vmesnimi podlagami, vendar me je nekoliko zmotilo, da ni blo dodanih še vseh dodatnih efektov pri komadih, kateri njihovim komadom dajo še poseben čar. Energičnost JC-ja (pevec John Connor) na odru ni zmotilo, tudi ko je dobil manjši udarec kitare v glavo kitarista. Skakanja, prerivanja, stage dajvanja ter predvsem uživanja pod odrom ni manjkalo. Za konec pa seveda ledeno mrzlo pivo v stilu Dog Eat Dog ter komad More Beer. Kaj naj rečem, meni osebno več kot uspešen nastop Dog Eat Dog v Gali Hali in res odličen začetek že tretje turneje YounGunZ!


»It’s a Dog Eat Dog world! Dog Eat Dog.«


Monika Klinar


foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.