Trnovo v Gali Hali

Trnovo v Gali Hali

Trnovo v Gali Hali

Klemen Klemen, Ljubljana / Gala Hala, 28.4.2006


Kot že neštetokrat poprej… Klemen Klemen, tokrat prvič v Gali Hali, je zopet navdušil in razelektril ozračje, ki se je tistega večera vleklo po Ljubljani. »Trnowski ninđa« je eden tistih osebkov, ki je sposoben še tako siv, deževen dan spremenit v takšno stanje, da se človek sredi noči sprehaja okrog v kratki majici z nasmehom na ustih in nasploh brez najmanjših skrbi! Pa naj še kdo reče, da ni nihče nesmrten!


 Klemenov debi za Metelkovo je bil ravno tako(če ne še bolj) »odštekan« kot povratek v K4 v začetku leta. Predstavil je svoj običajni glasbeni repertoar – najboljše točke njegove diskografije s tem, da je bil nekoliko večji poudarek na njegovi prvi plati(Keš pičke, Arena(!), 20 let zapora itd.). V bistvu sploh ni važno kaj je v nastopu; šteje le Klemen in njegova velekarizma – pa četudi bi stisnil v svoj nastop kakšne »mandoline«… Ni važno kaj, le da pride iz njegovih ust in vsi smo blaženi! Poleg njega pa je za mešalno mizo fasciniral DJ SSF(deja-vu?!). Mislim… To, da sta se našla in ujela dva takšna modela kot sta onadva je neverjetno – usoda ali naključje? Sicer je tokrat manjkal Ballau, ki ponavadi dopolnjuje nastop ampak Klemen se je vseeno lahkotno držal svojega triumfa na odru in to je bilo to. Njegova postava se sicer ni majala veliko kar pa tudi ni potrebna ob njegovi karmi, saj je tip takšna persona, da lahko vsi pokleknemo pred njim… Kar se tiče nastopanja je on definitivno številka 1 v Sloveniji in to brez bližnje konkurence. Sicer pa se je tistega večera zgodila še ena poteza s strani Klemnove založbe; na prodaj so bile oba ploščka: Trnow stajl(Nika, 2000) in Hipnoza(Nika, 2003) po simbolični ceni 1000SIT. Poleg njiju pa je bilo na voljo še nekaj izvodov hip-hop kompilacije HipHop Kuhna (Nika, 2004) po isti ceni. Nič drugega kot le pohvale!


Suma sumarum večera je bila eno uro in pol dolga fikcija, ki lahko nastane le s pomočjo reinkarniranega Klemena. Ne vem kaj se mu je zgodilo ampak iz nastopa v nastop je bolj izpopolnjen, samozavesti mu tako ali tako ni nikoli manjkalo… Samo čakamo lahko na okrepitve kar se tiče glasbe same in legenda bo dokončno potrjena.


Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.