The Toasters v Orto baru

the_toasters_010

The Toasters, Ljubljana / Orto bar, 16. maj 2006


»we*re gonna do this the american way, no fucking around«, je bil uvodni stavek frontmana skupine, ki spada med pionirje tretjega vala skaja. Petčlanska skupina iz NY, katere začetki segajo v leto 1981, z manjšimi spremembami v skupini, je v sloveniji že stara znanka, saj so v preteklih letih koncertirali po celi naši deželi, kar kaže tudi poznavanje publike in njihove ljubezni do piva, predvsem tistega zelenega z vzhoda države.


Sam koncert se je začel z zamudo diplomirano akademskih trideset minut, mala rdeča dvorana Orto bara je bila nabito polna z predvsem mlajšo publiko, ki pa je poznala vse komade in pri tem plesala kot se za ska spodobi. Naklonili pa so nam tudi nekaj še nepredvajanih akustičnih izvedb.


V izredno energičnem, poskočnem uro in pol trajajočem koncertu, se je frontmen Toastersov, kot se za američane spodobi, dotaknil tudi politične situacije v ameriki in po svetu, policije in njihovega predsednika Busha.


Radi imajo Ameriko in tudi Evropo, v katero se vedno z veseljem vracajo in prav je tako, saj podmladek v dvorani Orta kaže na to, da ska še zdaleč ni pozabljen in da njegovi poskočni ritmi lahko kljubujejo današnji računalniški glasbi.


Živel SKA in THE TOASTERS !


Tekst in foto: Damian Može

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.