Slovenija pleše 2006

slovenija_plese_26

Ljubljana, 19.5.2006


V petek se je po večih mestih v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Srbiji ter Črni gori zopet podiral rekord za najbolj številčnejši izvedeni sočasni ples na svetu. Kar 23.628 maturantov in maturantk se je zavrtelo v 5.907 četvorkah ter tako lanskoletni svetovni rekord dvignilo za 6.568 plesalcev. Najbolj aktivni so bili zopet v Ljubljani s kar 1.807 četvorkami, nato pa sta jim sledila še Maribor s 794 in Celje s 395 četvorkami.
 
Ljubljanske plesalce in plesalke pa je nato na Gospodarkem razstavišču čakala zabava in druženje, saj so se na odru zvrstili Kingston, Big Foot Mama, Viva Brasil ter DJ Crew radia Salomon, ki je bučno množico kasneje zabaval še na afterparty-ju v diskoteki Fun Factory. Definitivno zelo eksotična mešanica izvajalcev za en event.
 
Kot ponavadi se je na sami prireditvi alkohol točil v potokih, tako da so bili štirje šotorji oblegani vse tja do šeste, ko se je stvar končala. Lepo število dijakov je tako že ob zgodnih popoldanskih urah ležalo sredi plesišča ali pa na tistih preostalih kosih trave, ki še niso bili polni odvrženih kozarcev ter pločevink. Alkohol je prinesel tudi lepo število novih romanc kot zavidljivo število pretepov, ki so se sporadično vrstili po plesišču.
 
Modni dodatek prireditve je bilo lomljenje mobitelovih dežnikov ter aplikacija le-teh na oblačila kot dodatne pelerine, krila in kape.


Tekst in foto: Domen Lombergar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.