Sick Of It All na odrih Gale Hale

soia_009

Sick Of It All, Deafness by Noise, Golliwog, In-Sane
Ljubljana / Gala Hala
19.4.2006 ob 20.30h
Vstopnina: 4000 SIT, v predprodaji 3500 SIT


Že ko so lani naznanili prihod legend Sick Of It All v ljubljanski Mediapark je bila evforija, a zaman, saj so iz družinskih razlogov SOIA odpovedali kar nekaj koncertov lanskega toura. Takoj, ko so letos koncert napovedali, je nastalo vprašanje zakaj v Gali Hali in ne v Mediaparku, odgovor je bil kaj kmalu jasen, isti dan so koncertirali Fantomas / Melvins Big Band in porajalo se je vprašanje koliko ljudi  bo pravzaprav obiskalo ta dogodek. Oboževalce newyorškega HC-ja to ni zmotilo in koncert je bil razprodan. Od domačih fanov pa do italijanskih in avstrijskih se je gnetlo v Gali Hali na Metelkovi, nekaj pa jih je le ostalo zunaj, saj so ostali brez vstopnic.


Brez udarnih ritmov predskupin ni šlo in ogrevale so nas kar tri predskupine.


Ob pol deveti uri zvečer pa je šlo zares. Gornjeradgonski In-Sane so zasedli oder ter nam postregli z insejnovskim melodičnim hardcore-jem z različnimi vložki drugih zvrsti glasbe. Korektno izpeljan nastop v živo, mogoče le nekoliko neprimerna predskupina Sick Of It All.


Naslednji so nastopili Golliwog. Neustavljivo hitri melodični punk rock, ki je značilen za njihov stil navduši tudi publiko in dvorana se počasi začne polniti. Pri Golliwog gre izpostaviti predvsem ženski vokal pevke Saše, ki zasedbo malce bolj izpostavi. Njihov repertuar je sicer zelo obsežen, a vendar mi na čase vseskupaj deluje preveč konstantno ponavaljajoče.


Dvorana je bila že kar dobro ogreta, ko so na oder stopili sosedi iz Hrvaške – Deafness by Noise. In že se je začelo tisto kar sem pričakovala cel večer. Odklop publike že pri predskupini, skakanje, prerivanje, stage-divingi ipd. Viden vpliv gostov večera – Sick Of It All, nam je dal vedeti da bo ta večer še res poseben in predvsem vroč.


Vročina v dvorani je naraščala iz sekunde v sekundo, ko so na oder privihrale legende new yorškega hardcore-ja – Sick Of It All. Le dan po uradnem izidu svojega najnovejšega albuma Death Of Tyrants, so odprli evropsko turnejo ravno pri nas – v Gali Hali. Sick Of It All letos praznujejo že dvajset let obstoja in razen tega, da so se postarali se niso niti za kanček spremenili. Začetni sound, ki je bil res bolj slab se je le spremenil in komad za komadom je bil izpeljan več kot odlično. Res ne vem od kod jemljejo vso to energijo na odru, ki jih ne ustavi niti za hip. Gala Hala, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička je eksplodirala in publika je ponorela. Čeprav sem mislila, da bodo v nastopu vključeni večinoma novi komadi, sem bila presenečena saj se je našlo ogromno materiala še iz časov Fat Wreck založbe. Enourni šus hardcore zasedbe Sick Of It All je bil zagotovo za marsikoga v letošnjem koncertnem letu nepozaben.


Monika Klinar


Foto: Andrej Jerman

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.