RattleSnake predstavili ‘Razvoj vrste’

ratlesanke__2

V torek, 9. maja se je v ljubljanskem Ortu zgodila prav posebna promocija prvenca ‘Razvoj vrste’ skupine RattleSnake.


O dogodku se je govorilo že nekaj dni prej, kar je potrdil tudi obisk, namreč Orto bar je bil napolnjen do zadnjega kotička. Opaziti je bilo tudi presenetljivo veliko različnih medijev, glasbenikov ter ostalih ljudi s sveta pop kulture.


Ob vhodu je dišalo po nekakšni mistiki, katero so ustvarile dišeče palčke, kar sicer ni ravno praksa na rockovskih koncertih. Obiskovalci so bili deležni tudi welcome drinka.


Predstava pa se je začela okoli 22:30 ure, ko je na oder stopil Jure Longyka ter v svojem tri-minutnem govoru zajel  vso bistvo ‘razvoja vrste’ – seveda v samo njemu značilni interpretaciji. Sledil je mini intervju, ki ga je vodila Nina Vodopivec (Tabu), na njena vprašanja pa je odgovarjal RattleSnake pevec Rok Brodnik.


Zatem je Orto prekrila tema in na platnu na odru se je predvajal videospot prvega singla ‘Ogenj al’ led’, ki je navdušil ne le obiskovalce promocije, temveč tudi mnoge urednike medijev, ki so ga odlično sprejeli ter ga vrtijo na svojih frekvencah.


Za uvod koncerta so se na platnu, kjer se je še pred nekaj trenutki vrtel video, začele pojavljati fotografije članov skupine, skupaj s pesmijo ‘Vabilo na koncert’ s katero skupina tudi sicer pričenja svoje koncerte. In nato – kar naenkrat platna ni več, na odru pa ‘žgejo’ RattleSnake!


Za Vabilom je prišlo na vrsto še šest pesmi z nove plošče  – ‘Glej naprej’, ‘S tabo’, ‘Barje’, ‘Hudič ima moj naslov’, ‘Mormoni’, nastop pa so zaključili z odlično pesmijo ‘Mesto’ in bučnim aplavzom publike.


Po končanem uradnem delu promocije, se je nadaljevalo druženje do zgodnjih jutranjih ur, in lahko rečemo, da dogodka ne bomo pozabili še dolgo …Tanyisha


Foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.