Leaf-Fat in Multiball ponovno skupaj na odru Orto Bara

2006_04_28_leaffat_multiball_001

Leaf-Fat & Multiball
Ljubljana / Orto Bar
7. Ortofest
28. april 2006 ob 21h
Vstopnina: 1200 SIT


Od zadnjega nastopa skupin Leaf-Fat ter Multiball se je razširil nekakšen virus post hardcorovske vizije screamo/emo hardcore. Koncert, ki je bil napovedan že kar nekaj mesecev v naprej, nam je dal vedeti, da se na njem ne bo pojavilo samo nekaj znanih obrazov, ki obišče večino koncertov v ljubljanskem Ortu oz. kot je to v navadi v aprilu – Orto Fest. Glede na veliko povpraševanje po vstopnicah samega koncerta, sta se skupini odločili da bosta imeli rezervacije vstopnic, te pa so pošle kot bi mignil in okoli sedme ure zvečer se je v Ortu gnetlo fanov ter obnorelih najstnic z nekakšno »emo subkulturo«.


Razlog več, da se je skupina Leaf-Fat odločila za premiero svojega drugega videospota iz prvenca Underworld Kingdom, ki so ga fantje izdali lani maja. Spot, katerega pesem najdemo na začetku samega albuma se imenuje Individual Hapiness. Pred samim začetkom je bil v spodnjem delu Orta predpremierno predvajan videospot. Lepo zasnovan koncept, mogoče na kakšnih delih že večkrat viden, a vreden ogleda. Režija je tokrat pripadala Perici, sicer članu primorske skupine D-Fact.


Bližali smo se pol deseti uri zvečer in na oder so prišle celjske zvezde punk rock-a Multiball. Za seboj so imeli prvi del dokaj obširne turneje poimenovane Endless Journey, kar po istoimenskem naslovu njihovega drugega albuma. Že skoraj tradicionalni začetek Multiball Hits Your Town se je nadaljeval s komadom At Last! Multiball so nas popeljali na malce več kot pol urno turnejo s hiti zadnje plošče ter dvemi, tremi hiti prve imenovane At Last. Brez že skoraj uspešnice Friday Night Anthem, za katero so fantje posneli videospot, ki bo luč sveta ugledal v kratkem. Odziv publike je bil mogoče precej zadržan, saj je bil ogromen vpliv ljubljanske publike, ki je bila v pričakovanju domače screamo emo core zasedbe Leaf-Fat.


Kot rečeno se je v Ortu trlo fanov skupine Leaf-Fat. Sam uvod v enkraten koncert in še daljšo noč so začeli udarno in nam postregli s kar nekaj še svežimi komadi, ki pa imajo večina delne naslove (Unfortunate event on its way to nothing, Misery constant fear tragedy decay, Burn Bitch Burn, Celebrate the brand new wave). Zelo všečni komadi, ki pa se stilsko oddaljuje oz. samo še nadgradijo delo prvega albuma. Skakanje, stage divingi in še in še se je v eno urnem koncertu spreobrnilo v pravo norenje. Se ne čudim, če je kdo odšel domov s kakšnim spominkom modre barve na telesu. Fantje so predstavili skoraj cel album ter seveda prirejeno Malo Nimfomanko Big Foot Mame v svojem slogu, ki smo jo imeli moč slišati na 15. obletnici omenjene skupine.


Vročica podzemnega kraljestva se je povzpela do samega vrha in zaključili so z Underworld Kingdom. Za posladek pa so dodali še dokaj nova komada – Celebrate the brand new wave, kjer si pevec Robi Šercer – Sherro pomaga s sintom ter Unfortunate event on its way to nothing, ki je zagotovo eden izmed boljših, kajti gre zelo hitro v uho in očitno je bila tudi publika zelo zadovoljna, saj so komad sprejeli takoj. Po obrazih sodeč so bili vsi zelo zadovoljni, tako publika kot tudi obe skupini. Za naslednji skupni koncert jima samo priporočam nekoliko večjo kapaciteto prostora, ki jo zagotovo zapolnita, saj je ogromno ljudi ostalo ta večer brez vstopnice.


P.s.: Vsi ljubitelj, ki ste zamudli petkov koncert skupine Leaf-Fat v Ortu si lahko peterico ogledate že na tradicionalnem Vičstocku pred gimnazijo Vič 12. maja 2006.


Monika Klinar


foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.