Lampiončki 2006

5 - Toplo, vroče, Lampiončki

5 – Toplo, vroče, Lampiončki

Kdaj: 16-05-2006. 13h-18ih (igre), 18h-3h (koncert)
Kje: Štuk (igre). Prostor pred Mariborskim otokom (festival)
Vreme: Sončno, toplo, poletno. Primerno za pivo, pa še kaj več.
Obiskanost: Slabih 20 000 obiskovalcev (prost vstop).


Tradicionalne Lampiončkove igre že dvajstetič zapovrstjo – ŠTUK (13:00 – 18:00)


Lampiončki letos praznujejo že dvajsetletnico obstoja, kar ni mačji kašelj. Tudi tokrat, po toliko letih igre še zmeraj niso izpete. Nasprotno. Vedno bolj so obiskane. Udeležba je bila tako med tekmovalci kot obiskovalci, poleg vseslovenske, mednarodna (Španci, Madžari..).


Program, katerega je vodil Tomi Petrovič ‘moderiral’ pa zimzelen, odbit in vedno hiperaktiven Zoran Zoki Kačičnik, je obsegal streljanje s puško (lažje bi jim šlo, če bi na tarči imeli fotografije predstavnikov vladnega kabineta), brcanje žoge (čeprav je v Mariboru omejitev 50km/h je radar pokazal včasih tudi več kot potrojeno cifro), igranje ulične košarke (napasli smo si oči na migajočih se ženskih atributih), nogomet na milnici (najlepše je bilo, ko so bile mokre..), vlečenje vrvi, jahanje bika (mnogi so ga poimenovali kar Zupan – da se je bilo lažje spopasti z njim) ter pitju piva. Kot se za študenta v najboljših letih spodobi. Dogodek je pa bil obarvan v večini oranžno, pač sovpadanje s protirefomacijo naše vlade, in pozivanju k študentskim/dijaškim demonstracijam 24.maja na Trgu republike v Ljubljani.


Omeniti velja, da igre niso minile le v znamenju alkohola, kot nekateri nasprotniki omenjene populacije radi pripomnijo, marveč so kljub visokim temperaturam nad živim srebrom organizatorji poskrbeli za osveščanje svojih obiskovalcev in tekmovalcev z raznimi akcijami (ne pij alkohola, cigaretna policija, idr.).


 


Festivalski dogodek – Prostor pred Mariborskim otokom (18:00 – 03:00)


Lampiončki so, kljub temu da se ne odvijajo v Ljubljani, največja študentska prireditev v Sloveniji. Dokaz je več-tisočglava publika, ki se vsakoletno zbere na stari lokaciji pred Mariborskim otokom. Povrh vsega pa so še zastonj. Za koncertno festivalski dogodek je bil odgovoren Tine Tasič, producent glavnega odra pa je bil Pavel Magdič. Do zadnjega nam nista izdala presenečenja večera. Zvok je bil na najvišji ter zavidljivi kakovostni ravni; marsikateri slovenski organizator pa se lahko veliko nauči na mladih kako se ‘tekšnemu zalogaju’ postreže. Tudi tokrat so prizorišče sestavljali trije odri (za vse okuse), prednjačil je logično – glavni. Vse besede bi bile odveč, dovolj pove že sama fotogalerija, da je bilo na Lampiončkih 2006 res izvrstno, oz kakor bi dejali Zmelkoowi ‘in iz ust Janija Pavca se je zaslišal naslednji refren..’


Na glavnem odru so z vmestnimi laser šovi rokali:


KAČJI PASTIRJI
SUPERLIZO – ZMAGOVALEC ŠOU ROCKA 2006
NEISHA & BAND
DAN D
ŠANK ROCK + 6PACK ČUKUR
+ PRESENEČENJE (ALFI NIPIČ)
ZMELKOOW + SLAVOLJUB ZVEZDIĆ


 


Na house odru so nastopili:


Dj Eric Fischer
Dj Alec Tronic
Dj Podgy


 


Na hip-hop odru so razgibavali:


Dj Small
Dj EJ
Dj Mrigo 
Eyeceeou


 


 


Besedilo in foto: Marko PIGAC

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.