YounGunZ Tour: Prvi rafal mladih pištol v Mostovni

Dreams of generation

Dreams of generation

Predizbor za YounGunZ Tour
Mostovna (Nova Gorica), sobota, 22. april 2006


YounGunZ Tour je spet tu. V soboto, 22. aprila, so mlade pištole prvič zarohnele v Mostovni in poskrbele za udarno uverturo enomesečnemu bojnemu pohodu po slovenskih klubih. Prvi v nizu predizborov je rodil nove prvake klubske scene, ki se jim obeta nastop z legendarnimi Dog Eat Dog, širši javnosti pa lansiral nove kakovostne domače zasedbe.


Krstni predizbor že tretjega YounGunZ Toura otvorijo Crazed Farmers, ki z energičnim nastopom upravičijo svoje ime, kljub zavidljivi dozi energije in neumornemu skakanju po odru pa žal pustijo dokaj mlačen vtis, ki vsekakor ne opraviči laskavih pridevnikov, ki jih skupini pogosto pripenjajo predstavniki glasbene srenje. Pohvale kritikov angleškega tednika NME, nastop na Exitu in uspešna promocija debitantskega studijskega pri/iz-delka so zagotovo dovolj prepričljivi faktorji za ponoven obisk njihovega koncerta in poslušanje kakovostnih posnetkov, zgoščenih na plošči First Crop.


Uspešneje nadaljuje domača atrakcija Veto, ki s socialno-politično angažiranimi besedili in brezkompromisno žanrsko fuzijo aktivira okončine poslušalcev in požanje navdušene odzive novogoriške publike.


Aritmija koncerta se ne umiri niti z nastopom veteranov YounGunZ turneje Dreams of Generation. Primorske mlade pištole tokrat ne dosežejo kvalitete osupljivega odrskega nastopa v ljubljanskem Orto baru na drugi turneji, a vseeno opravičijo ponovno udeležbo na turneji in predvsem – poskrbijo za udaren in razgiban nastop.


Protagonisti zadnjega dejanja tokratnega predizbora se izkažejo za najuspešnejše. Zmagovalna kombinacija svojevrstnega avtorskega pristopa, dobrodošle glasbene kilometrine in kakovostne glasbe primorski peterici Sunshine Trip zagotovi nastop z newyorško hardcore senzacijo Dog Eat Dog na glavnini turneje v maju.


Ugodni odzivi, presenetljivo dober obisk predizbora in odlični bendi so zagotovo dokaz, da je YounGunZ dosegel svoj glavni namen – promocijo še anonimnih, a kakovostnih zasedb in ustvarjanje še kako potrebne alternative komercialni glasbeni industriji.


Turneja bo za pestro klubsko dogajanje skrbela vse do konca maja, predizbori pa se nadaljujejo že ta teden v Ljubljani; v četrtek zvečer bodo oder v Kudu Franceta Prešerna v Ljubljani zatresli Arcus, FrozenchilD, Icarus Down, One Kick Setup in Sheeva.


Pina Sadar


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.