Street punk rock’n’roll senzacija v Ortu – Deadline!

Koncert Virus, 8bomb, Deadline. Ortofest-Orto, 12.4.2006

Deadline, Eight Bomb, Virus
Ljubljana / Orto Bar
Orto Fest – 12.4.2006 ob 20.30h


Alternativa, hardcore, ženski vokal, Oi!, old school hardcore, pop punk, punk rock, street punk rock’n’roll & London. Pod okriljem založbe People like you je Slovenijo obiskala udarna londonska zasedba street punk scene Deadline. Skupina, ki je predvsem znana po svojih energičnih nastopih v živo je trenutno na svoji evropski turneji, ki zajema od Velike Britanije pa do Srbije, vmesna postojanka pa je bil tudi ljubljanski Orto Bar. Sredino punk rock vročico pa sta ogrevali ljubljanska old school punk rock zasedba Virus ter eksplozivni ne-tradicionalni rockabilly Eight Bomb.


Mogoče je bil malce prezgoden začetek koncerta, saj sem na žalost zamudila skupino Virus, a ujela le nekaj zadnjih taktov. Skupina v večini preigrava priredbe domačih in tujih skupin (od Ramones pa do Sex Pistols). Glede na to, da band ni vadil že precej časa tudi nismo mogli pričakovati, da bodo odigrali »koncert svojega življenja«. Od obeh napovedanih predskupin, so mi bili mogoče še najbolj primerni za ogrevanje pred punk rockerji Deadline.


Drugi so sledili že kot sami pravijo eksplozivna ne-tradicionalna rockabilly zasedba – Eight Bomb. Glede na to, da je skupina na sceni dobri dve leti se na odru izkažejo odlično, kot da bi imeli za seboj že nekaj sto koncertov. Mešanica skupin The Bitch Boys, Crybaby, Lucky Cupids združena v dark neo rockabilly stil. Občinstvo so kot kaže impresionirali, saj so se vsi gibali v njihovih zvokih, a vendar bilo je opaženih kar nekaj njihovih privržencev. Seveda pa ni manjkalo posvetilo enega izmed komadov Johnnyju Cashu. Zelo všečna zasedba, ki pa upam da ne bo ostala le pri posnetem mini cd-ju Perfect Picture.


Skupino Deadline, ki prihaja iz Velike Britanje zaznamujejo predvsem punk in Oi! bendi. Band se lahko pohvali z nastopi skupinam Rancid, The Distillers ter legendami Dropkick Murphys. Glavna atrakcija benda pa je zagotovo ena izmed bolj energičnih punk rock pevk, pevka Liz. Skupina, ki je nastala leta 2001 se lahko ponaša že s kar tremi izdanimi albumi, raznimi kompilacijami in singli. Mogoče je bil sam začetek koncerta nekoliko manj energičen, a vendar se je vseskupaj stopnjevali. Udarni začetek s hitom Back for more – izdan pri založbi Captain Oi!, ki sega še v bolj začetne dele njihove kariere. Energični, hitri street punk je kaj kmalu navdušil zbrane v Ortu. Presenečna sem bila, ko sem za bobni zagledala čisto drugo osebo in ne Deadline bobnarja Nicota. Liz je kmalu pojasnila kaj se je zgodilo z bobnarjem in da ga je na hitro zamenjal Pascal, ki drugače igra v francoskem HC bandu By My Fists. Brez kakršnekoli vaje so kot prvi špil v Ortu s Pascalom odigrali več kot odlično. Resda sound ni bil perfekten, a vseeno. Kljub nizki udeležbi v klubu smo videli kar nekaj Hrvatov, ki so prišli na koncert samo zaradi njih in z veseljem peli skupaj z Liz. Zaigrali so tudi priredbo Ramones Sheena is a punk rocker, ni pa seveda manjkal hitov Long way home, The Way We Were ter Out of Luck. Hitrostno stopnjajoči koncert se je bližal h koncu, zaključek pa je sledil s komadom Last night, nad katerim sem bila zelo presenečena, saj se je publika karnaenkrat razživela in seveda so vsi hoteli še in sledil je bis Cock Sparrer – Riot Squad. Mogoče sem bila malce razočarana nad koncertom glede samega obiska, a vendar kljub temu so Deadline naredili večer res nepozaben.


Monika Klinar


foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.