Outsider v prekmurski prestolnici

outsider_1798

Spartacus, Murska Sobota. Sobota, 01.03.2006. (polno). 


Prvoaprilska sobotna noč nas je pripeljala v srčico Prekmurja. V klubu Spartacus so namreč gostovali postojnski rokerji Outsider, ki bodo v kratkem, na svojo peto obletnico obstoja, izdali zdaj že tretji singel ‘Špela’. Komad je sicer nastal v navezi z Alenom Islamovićem in je priredba njegove stare uspešnice, še iz časov Divljih jagod, ‘Sheile’. Čas pa jim je še kako naklonjen, saj bo Islamović z ‘Dugmaši’ v kratkem gostoval tudi pri nas.


Soboški publiki pa niso predstavili le novega singla in nove preobleke, temveč tudi novega kitarista – Žileta. Postojnski Joe Perry je poznavalcem znan tudi kot član skupine ‘Črna gradnja’.


Nabito poln Spartacus, ogromno jih je ostalo zunaj, ki po ambijentu spominja na dober ‘štrand fest’, niti ne daje občutka, da se nahajate nekje v Prekmurju. A se morajo gostujoči glasbeniki še kako potruditi, da prepričajo zahtevno publiko. Outsiderji s tem niti niso imeli toliko problemov, saj odbit in gobčni frontman Miško z vokalom tipa Alen Islamović in Bora Čorba, s svojimi vratolomnimi potezami zna držati stik z njimi. Po več kot treh urah pa je tudi zbil začetni apotekarsko-zadržani ambijent publike, ki je potrebovala tudi malo take in drugačne podlage za sodelovanje.


Nikakor pa ni mogoče pozabiti na mične Prekmurke v prvih linijah, ki so sodelovale od začetka do konca, zraven tega pa še kako dvigovale in stopnjevale pritisk vseh prisotnih. Posebej ob komadih tipa ‘Kap po kap’, ‘Motori – Paranoid’ in seveda nepozabni ‘Djurdjevdan’.


V Soboto se bomo zagotovo še vrnili!


 


Besedilo in foto: Marko PIGAC


 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.