Od šanka do rocka

sankrock_orto_1

Šank rock / Ljubljana / Orto bar / Orto fest / 6.4.2006


Vstopnina: 2000 SIT


Med množico slovenskih in tudi tujih imen so pretekli četrtek tla ljubljanskega Orto bara tresli velenjski rokerji Šank rock. Čeprav so vajeni stati na precej večjih odrih in na številčnejše poslušalstvo pod njim, se strinjajo, da je klubski ambient še vedno nekaj posebnega.


Ko igra bend kot so Šank rock, povsem upravičeno pričakuješ, da bo Orto poln. A vstopnina naredi svoje, morda pripomore še kak drug dejavnik in ljubljanski klub se pred samim koncertom sicer dokaj napolni, a je prostora še za kar nekaj glasbenih navdušencev.


Prve rokerske vibracije so zazvenele nekaj čez pol enajsto zvečer, ko smo fante že res težko pričakovali. Kar takoj so udarili in uspešnice nizali eno za drugo. Tako smo slišali vse od TV-ja, Hočeš, nočeš, Metulja, Dej bolj naglas, Delam kar paše mi, … po glasnem vzklikanju oboževalcev pa so postregli tudi z Laškim pirom. Med koncertom so seveda upravičili sloves tistega »šanka« v imenu skupine, saj so padale prijateljske »runde«, za katere je pevec Matjaž Jelen obljubil, da jih bo častil nazaj po koncertu.


Uigrani ekipi se je ne dolgo nazaj pridružil nov kitarist Roki, ki ga je ves čas spremljalo prenekatero budno oko poslušalcev. Sicer mu kvalitete ne gre očitati, a mnogi menijo, da je Bor Zuljan pač res težko zamenljiv, če sploh.


Ta večer pa se nismo pretirano ukvarjali s takšnimi ali drugačnimi vprašanji – prednost  je imela tako ali tako glasba. Iz tako mlajših, kot tudi malo starejših ust je bilo slišati petje, prijetnost in povezanost s publiko pa se je pokazala zaradi že prej omenjenega intimnejšega prostora, kot so ga fantje navajeni.


Brez kakšnih posebnih gostov ali programa je tako minil nekaj več kot uro in pol dolg koncert, ki so ga po vzklikanju »we want more« podaljšali še za nekaj pesmi. Z Mačkom so, kako primerno, tudi zaključili. Zabava pa se je, kot je to že v navadi, ob dobri glasbi in kozarčku ali dveh, nadaljevala še dolgo v noč.tekst: Nina Jenko


foto: Karmen Špacapan

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.