Mi2 – Dobrodošli na dvor

Mi2 - Dobrodošli na dvor

Mi2 – Dobrodošli na dvor

2006, AULOS


Po napovedi novega, najnovejšega marketinškega prijema skupine Mi2 v  RON novicah, sedaj  sledi še recenzija glasbe, zgoščene na nosilcu zvoka.


Uvodni takti pete plošče  Dobrodošli na dvor (Črtica, 1997, Čudo tehnike, 1999, Album leta, 2000 in Dečki s Sotle, 2002) gredo nekako takole: žiga, žaga, žiga, žaga… odkašljevanje in potem sledi enajst odličnih skladb, ki se nadgrajujejo in so povezane v celoto. Vajeni smo, da imajo Mi2 ‘globoka grla’ in tako smo  tudi sedaj dobili odlična nežna, trda, realna, zelo sporočilno močna besedila. Odvisen od vremena obravnavajo splošno tematiko, ki pride prav takrat, ko nimamo o čem govoriti in se vsi razumemo (letos je dolga zima, jutri bo zopet deževalo, nekaj me trga po sklepih). Od vseh skladb me je najbolj pretresla Zbudi me za 1.maj, ki izraža obup in upanje nad ljubeznijo. Nič ni hujšega, kot če izgubiš ljubljeno osebo in se tega zaveš čez čas. V ponedeljek mi je prijateljica rekla: ‘Daleč od tega si, da kaj izgubljaš, imaš vse, zato ostani s tem tu in zdaj, iskren in pošten.’ Za popolno povezavo so si sposodili od skupine Index skladbo Sve ove godine. Na pomoč fantom, ki so to zgoščenko delali tri leta in pol, je prišel tudi Jurij Souček, ki je posodil glas za napoved Tarzana. Sv.Margereto smo že dolgo poslušali na radijskih valovih. Naslovna Dobrodošli na dvor je trda predstavitev slovenske realnosti, ki da misliti, kdo je na dvoru sedaj in kdo je nanj povabljen. Sledijo še O grlo, Ti nisi ta,  Maybe baby, Mucek, Večer pred Rudekvo gorco, ki so nadaljevanje situacije po prvem maju.


Na odličnemu, dobro prekaljenemu izdelku skupine MI2, so  poleg stalnih članov (Tone Kregar, Jernej Dirnbek, Egon Herman, Robert Novak in Igor Peter Orač) sodeloval iše: Davor Klarić, Peter Čaja, Peter Ošlaj, Sergej Randželović, Joško Zadravec, Nikola Sekulović, Brane Mihajlović-Kosta, Bojan Cvetrežnik, Vid Žgajenr, Janez Vouk, Peter Beznec, Samo Budna, Špela Kregar, Mojca Prejac, Jurij Souček, Jonny Weismuller.  Brez pomoči sponzorjev pa tudi ne bi šlo.


Hvala vsem, ki ste omogočili, da ponovno poslušamo kvalitetno glasbo.


Damjan Demšar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.