Mariborski rajski vrt

kinky_malinki_06

Kinky Malinki, Samsara/Maribor, 30.3.2006, vstopnina: je ni bilo…ja, prav ste prebrali, zastonj house, Ambient: minimalistično, sipmatično, zavesasto, z razgledom na Dravo in njen nasprotni breg

Maribor je pred kratkim dobil rajski vrt. Čisto zares! Znotraj črne skrinjice imenovane Kolosej, ki se vam zaleti v vidno polje takoj, ko prečkate most čez Dravo in ga pravzaprav lokalci ne marajo preveč. Oziroma ga niso marali, do nedavnega. Zdaj je zgodba precej drugačna, saj se v njem nahaja Samsara. Rajski vrt v obliki italijanske restavracije, bara in kluba, v katerem se je dogajal tokratni dogodek, zato mu bo namenjeno malce več pozornosti.Drugo največje mesto v Sloveniji je trpelo do nedavnega za sindromom pomanjkanja kvalitetnih zabavišč. Imeli smo nekaj prostorov, katerih pa smo vsi že pošteno naveličani in niso uspeli zadovoljiti naših potreb…nato pa je nastala Samsara. Izjemno okusno urejen klub, ki sprejme nekje do tisoč obiskovalcev, je razdeljen v dva dela. Prvi del je coctail bar, kjer potekajo manjši dogodki(v kategorijo teh sodi tudi tukaj opisan) in v katerem ob vikendih vrtijo samo in izključno house(tistega aktualne, vokalne, uplifting sorte), večji pa je v glavnem veliko plesišče z lounge delom(ob vikendih se tukaj vrti predvsem R’n’B, Hip hop, pop,…) in je odprt ob vikendih, predvsem ob zelo obiskanih sobotah.


In zakaj je Samsara drugačna od Trusta, Štuka ali kateregakoli drugega prostora, kjer se mariborska mladež zabava? Najprej zato, ker je izjemno okusno urejena, potem zato, ker je izbor glasbe več, kot odličen(nobenega turbofolka!!!). Osebje je izjemno prijazno in imajo celo zaposleno osebo, ki skrbi za red in čistočo v toaletah in prostoru nasploh. Čeprav se govori, da je Samsara „fancy“, se s tem ne bi strinjala. Vsekakor je zelo urejena in na nivoju, vendar to ne pomeni, da deluje nedostopno in da je „obleka+kravata“ obvezna za vstop. Skupna ocena rajskega vrta je čista desetka, z velikim plusom.


Ta četrtek je gostila dogodek Kinky Malinki z Granton Richardsom in DJ Om-om. Ker ni bilo vstopnine, kar se na house dogodkih redko dogaja, smo pričakovali invazijo house navdušencev, vendar se Samsarin coctail bar nekako ni uspel zapolniti skozi vso trajanje partija. Grant Richards je odvrtel set poln aktualnih house uspešnic s pridihom vokalnega, uplifting, kakor je tudi bilo obljubljeno in vsi pristoni so se uspeli dodobra razgibati, če jih le ni motila relativna praznina kluba. Očitno je DJ-ju uspelo dodobra razvneti nekatere, saj se najprej na šanku zamigali fantje(česar v Samsari še nismo doživeli), nato pa še nekaj deklet. Ko so fantje slekli majice, so jim dekleta, presentljivo, „dala kontra“ in kmalu so na šanku na eni strani poplesovala zgoraj gola moška, na drugi pa ženska telesa v modrcih, ki so, na veliko veselje moškega dela publike, pokazala tudi dele hlačk. Vroče!


Od tega golega vrhunca večera dalje, se je klub počasi praznil in do prihoda DJ Om-a se je temperatura spustila do tiste, ki označuje odhod domov. Kljub presenetljivo malem številu obiskovalcev je bil večer več kot prijeten. House v Samsaro enostavno spada in je prostor v Mariboru, kjer se počuti najbolj doma, mi houserji pa tudi, zato komaj čakamo na reprizo podobnega dogodka. Računamo tudi na vaš odziv!
Barbara P.


Foto: HouseMouse

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.