Juicy Juice

juicyjuice_1

JUICYJUICE – Global, 6. 4. 2006


V četrtek se je v diskoteki Global odvijal nastop slovenske DJ skupine JuicyJuice, ki imajo velikokrat tudi izvrstne spremljevalne jazz glasbenike. Tokrat pa so poleg njih na inštrumentih gostovali še Jani Moder, Lovro Ravbar in Rok Koritnik.


JuicyJuice je skupina treh DJ-jev: Verdun, Massio in Klen. Znani so po tem, da želijo v Sloveniji uveljaviti soul in funky-house ritme, kar jim že nekaj časa tudi dobro uspeva. Za seboj imajo že kar nekaj odličnih nastopov in odraz tega je tudi čedalje večji obisk njihovih žurov.


Njihov nastop se je pričel s počasno soul in funk glasbo, ki je nato preraščal v melodičen funky-house. To je počasi ustvarjalo tudi atmosfero v discoteki, saj je na začetku le redko kdo grooval, kar pa se je iz komada v komad spreminjalo in doseglo vrhunec ob nastopu spremljevalnih gostov na odru. Jani Moder na električni kitari, Lovro Ravbar na saksofonu in Rok Koritnik na tolkalih so dodali izbranim beatom izpod rok JuicyJuice super ritmični poudarek. Vsi nastopajoči so skupaj pripravili večino obiskovalcev do maksimalnega glasbenega užitka. Odziv je bil očiten- polno plesišče, ljudje v elementu… JuicyJuice so kot vedno nastopali po pravilu nenehnega menjavanja DJ-ja. Vsak od njih je bil nekaj časa za gramofonom, kar je dalo še večji poudarek ohranjanju kvalitetnega ritma. Vsakemu je uspelo vnesti nekaj boljšega, novega z nizanjem nadaljnjih komadov.


Taki dogodki so še naprej dobrodošli v slovenskem glasbenem dogajanju, saj s svojo inovativnostjo in kvaliteto vsaj za nekaj časa ljudi popeljejo iz vsakdanje pop-dance komercialne scene.


Tekst: Aljo


Foto: Živa Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.