Evolucija s Tide

tide_ortofest_010

Tide
7. Orto Fest
Ljubljana / Orto Bar
1.4.2006 ob 22.30h
Vstopnina: za kvaliteten band 1500 SIT


Sedaj že dokaj uveljavljena skupina Tide na slovenski glasbeni sceni, se je ponovno ustavila v ljubljanskem Orto Bar-u. V sklopu že sedmega Orto Fest-a nas je na prvoaprilski dan popeljala v valovanje ritmov Tide. Senzacija lanske jeseni, skupina Tide se je povzpela hitro na vrh slovenske glasbene scene – številni koncerti, izdaja albuma Seven Days ter svoj prvi videospot za skladbo Release My Gun pod katerega sta se podpisala Tomi Horvat ter Miloš Radosavljevič. Za uvod v večer skupino Tide, smo si lahko v spodnjem delu Orto Bara ogledali predpremierno še čisto sveži, novi, drugi videospot iz zgoraj omenjenega albuma za skladbo Evolution. Fantje in ekipa so se tudi tokrat močno potrudili saj v videospotu najdemo mnogo vizualnih efektov – posledično nastane evolucija. Kaj več o samem videospotu ne morem reči, saj je potreben večkratni ogled le tega. Kot premiero pa si ga boste lahko na tv sprejemnikih že lahko ogledali 10. aprila na MTV Adria.


Okoli pol enajste ure zvečer pa so se zatresla tla v zgornjem delu. Ob misli, da se bo klub le napolnil sem bila razočarana. Zbralo se je le okrog sto ljudi, saj je bil viden vpliv cene vstopnice in ne zastonjskega koncerta kot v mesecu novembru, kjer se je trlo ljudi. Eksplozija sodobnih ritmov nas je začarala in vsi smo začutili tisto Tidovsko energijo. Mogoče na začetku malce ‘hladen’ pristop k občinstvu v klubu s strani pevca se kmalu spreobrne, ter pri skladbi Evolution vzpostavi res fenomenalen stik z občinstvom. Tu pa so še rockersko razpoložena kitarist in basist ter bobnar, ki popestri vso zadevo in pokaže, da moraš v glasbi, ki jo ustvarjaš res uživati. Poleg ‘uspešnic’ z albuma Seven Days pa so se fantje odločili predstaviti še nekaj novih skladb, ki jih po vsej verjetnosti lahko pričakujemo na novem albumu.


Mogoče sem bila rahlo razočarana nad koncertom, saj sem pričakovala mnogo več, ne rečem da se fantje niso potrudili, mogoče je k tem pripomogel le malce slabši odziv publike, kajti skupina Tide bi lahko z lahkoto zapolnila Orto Bar, le ljudi je treba prebuditi še iz zimskega spanca.


tekst: Monika Klinarfoto:
Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.