Drugi del streljanja mladih pištol

Arcus

Arcus

Kaj? Drugi predizbor za YounGunZ turnejo
Kje? Ljubljana, KUD France Prešeren
Kdaj? 27. april 2006
Za koliko? 800 sit


Po Mostovni v Novi Gorici, kjer so si nastop pred Newyorčani Dog Eat Dog zagotovili Sunshine Trip, je bilo naslednje v vrsti okupiranih mest Ljubljana oz. njen KUD France Prešeren, in to ravno na dan boja proti okupatorju. No, proti takšnimi glasbenimi okupacijami, kot smo jim priča v okviru YounGunz predizborov, se najbrž ne bori veliko ljudi.


Prvi so bili na vrsti Sheeva, ki so svoj del izvrstno izpeljali. Prav gotovo je pevka s svojimi vokalnimi sposobnostmi naredila vtis na vsakega od prisotnih. Vredno se mi zdi opozoriti tudi na akustično kitaro, ki je dokaj nepogost instrument v zasedbah, ki igrajo tršo različico rocka, pa vendar se je pokazala kot primerna, vsaj takrat, ko jo niso preglasili ostali instrumenti.
Naslednji so bili na vrsti Icarus Down. Tudi tu je treba opozoriti na vokal, ki je v svoji glasbeni zvrsti gotovo eden boljših, kar jih je zadnje čase slišati, za pevcem pa niso zaostajali niti kolegi na instrumentih.
FrozenchilD so, ocenjeno na oko, privabili največ občinstva. Četverica je bila s svojimi avtorskimi komadi nedvomno ena od tistih, ki je najbolj navdušila prisotne.
One Kick Setup so v KUD-u odigrali svoje za vse emo navdušence. Nastop je bil zelo energičen, vendar pa med večino občinstva ni pustil večjega navdušenja. Škoda, saj je zasedba odlično izvedla nastop.
Zadnja je na vrsto prišla morda najbolj pop zasedba – Arcus. KUD je bil na žalost med njihovim nastopom že rahlo prazen in je večino obiskovalcev predstavljala dokaj velika baza fanov, ki si jih je band nabral z dosedanjim koncertiranjem. Najbrž deloma tudi na krilih zmage na Newcomerju v Grazu pred nekaj dnevi, so s svojim energičnim nastopom navdušili. Čeprav so nastopili kot zadnji, so iz KUD-a odšli kot zmagovalci tega predizbora in si tako pridobili nastop z God Eat Dog.


V KUD-u France Prešeren smo bili ta četrtek deležni konkretne doze kvalitetne glasbe. Če je soditi po takšnih dogodkih, se nam za klubsko dogajanje v Sloveniji res ni bati. Omeniti pa je treba tudi res dobro ozvočenje, čeprav je tudi to doživelo kakšen manjši padec – prav gotovo še en dokaz, da se da dobro ozvočiti prav vsak prostor.
5. maja je na vrsti še zadnji predizbor, in sicer v Novem mestu.


MojcA SelaK


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.