Anavrin navdušili na Orto Festu

Anavrin (foto: Jan Prpič)

Anavrin (foto: Jan Prpič)

Anavrin, Sunbite
Ljubljana / Orto Bar
7. Orto Fest
21.4.2006 ob 21.30h
Vstopnina: 1000 SIT


Petkov večer je bil v znamenju pop rock ritmov skupine Anavrin. Po več kot enoletnem »premoru« nastopanja pred domačim – ljubljanskim občinstvom so nas Anavrini prav prijetno presenetili, saj so predstavili nekaj novega materiala, ki pa upam, da se bo znašel oz. se skoraj zagotovo bo na drugem albumu, ki pa bo izšel upam, da še letošnje leto. Po izdanem prvencu Juice!. Fantje še naprej pridno koncertirajo po Sloveniji, pripravljajo nove komade, pridno vadijo za nedeljski nastop v graškem Orpheumu, v katerem so lani osvojili odlično peto mesto in nagrado za najboljšega basista festivala Newcomer 2005.


Večer je odprla mlada, nadobudna zasedba Sunbite. Ob ritmih njihovih avtorskih skladb se je na moje presenečenje publika v klubu izkazala, saj so bili vsi navdušeni. Da pa seveda ne bi publika poslušala samo njihovih avtorskih zadev, so se fantje odločili tudi za priredbe Lennya Kravitza ter Red Hot Chili Peppers. Priredbe, prirejene stilu Sunbite, so odzvenele res krasno – groovy, funky. Mogoče malce več energije na odru, a vendar za tako mlad band, ki je na sceni slabe pol leta, so se izkazali več kot odlično.


Že pri nastopu predskupine se je Orto dodobra napolnil, pravzagotovo zaradi sedmerice fantov imenovane Anavrin. Že kot so sami napovedali, so začeli udarno in s prvo premierno predstavljeno skladbo po imenu Better You presenetili prav vse v klubu. Udarni, trši zvoki, vokalni napredek in še in še bi lahko našli, se izkaže že na samem začetku koncerta, kar nam da vedeti, da se bodo Anavrin potrudili in naredili nov album še boljši in še bolj anavrinski. »Narcis«oidno nadaljevanje nas je popeljalo v čase Juice!-a, kjer ni primanjkovalo priredbe Depeche Mode (Enjoy the silence) in že je bila na vrsti Gola – komad, ki je bil že večkrat predstavljen in v koncertni obliki zveni odlično. Groovali smo z Groovy-Star ter še eno novo priredbo Placebo – The Bitter End, ki mogoče res ni zvenela najboljše a vseeno, obrazi v Ortu so bili navdušeni. Naslednji na novo predstavljen komad je bil Pečat, ki me mogoče ni ravno prevzel kot naslednji Empty-Man. Žanrsko težje opredeljiv, vendar daleč stran od Anavrin popa. Popestritev večera pa je bila zagotovo backvokalistka Darja Drobnič, ki je sodelovala že z ogromnim številom glasbenikov v Sloveniji. Glas in stas sta zagotovo vrlini nad katerimi je marsikdo navdušen. Bližali smo se vrhuncu koncerta, katerega je Darja samo še izboljšala – Pri filozofiji, »mega hit« oboževalcev predelan/dodelan hit Madonne Like a prayer, za katerega so se Dado & co. resnično potrudili, Mi laže v obraz – prvi single skupine ter seveda Orkan, ki nikoli ne izpade tako odlično kot s pomočjo Darje. Kot že pravi sam komad »važn je sam feeling, feeling k dogaja«, je ravno tako dogajalo v Ortu. Nabito poln Orto se je tresel ob ritmih Anavrin. Brez bis-a seveda ni šlo, najbolj značilen bis za njih pa je seveda komad Ogenj, ki ga najdemo kot bonus track na albumu Juice! izdanemu leta 2004. Za posladek k enem izmed boljših Anavrin koncertov pa je sledila akustična verzija najnovejšega singla Kot 2 otoka, za katerega so fantje v lastni režiji s pomočjo Mihe Valantiča posneli svoj tretji videospot, za katerega skoraj vsi pravijo, da je njihov najboljši. Kaj naj rečem ob koncu? Z Anavrini greš res lahko v nebesa! Res odličen koncert.


AnaVriN playlista:


01. Better you
02. Narcis
03. V krvi senc
04. Enjoy the silence [Depeche Mode cover]
05. Slep
06. Gola
07. Groovy-Star
08. Mesto spi
09. The Bitter End [Placebo cover]
10. 4 Stene
11. Pečat
12. Empty-Man
13. Orkan
14. Pri filozofiji
15. Like a prayer [Madonna cover]
16. Mi laže v obraz
17. Ogenj
18. Kot 2 otoka


Monika Klinar


P.S: Slike v kratkem tudi na www.anavrin.org

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.