»Kar je dobru, naj slabu!«

piknik_1

SINKOPA & DR. PIKNIK / 1.4.2006, Klub LokalPatriot, Novo mesto


Družabne igre, zabava, spoznavanje in povezovanje vseh aktivistov in njihovih simpatizerjev klubov dolenjske regije smo združili v DR. PIKNIK. Dogodek je bil sestavljen iz dveh delov, in sicer popoldanskega v okviru zanimivih družabnih iger na prostem, ter večernega, kjer smo uživali v sinkopiranih ritmih Elektricutes.


Po uri in pol ovinkaste vožnje s tečnim šoferjem nas je v Novem mestu pričakal sonček in nasmejani študentje iz Trebnjega. Počasi se je igrišče napolnilo še z ostalimi študenti različnih klubov. Najštevilčnejši je bil seveda naš, Ribniški, s tridesetimi . Piknika so se udeležili še člani Brežiškega, Novomeškega in Kočevskega kluba. Let the party begin! Vrtenje s palico, tek + deci cvička; tek na smučeh- 3m dolge smučke + 6 smučarjev = katastrofa; metanje na koš; vrv iz oblek…so le mnoge od iger, ki so popestrili druženje in prebudili radovednost mimoidočih. Cel dan je potekal v sproščenem ritmu, hladili smo se s pivom in cvičkom, lakoto pa potešili z domačimi štrudli in salamami. Proti večeru smo dobro voljo preselili v LokalPatriot, kjer nas je čakal večer breakbeat glasbe.


DJ Murko, DJ K! in DJ P.J.D. sestavljajo prvo slovensko elektropunk specialno enoto, imenovano ELEKTRICUTES. Njihovi seti so ponavadi sestavljeni iz zvrhane mere punkovsko-porednih breakbeat ritmov, naughty-by-nature elementov ter groovy-progy-tech vijačenja. Že tako ali tako abstraktni osnovni obliki lomastenja pa svoj touch doda še ‘the itch that you can’t scratch’ maister Pichi, ki resnično odpre novo dimenzijo celega seta s svojimi sempli, akapelami in bogsigavediodkodprihajajočimi sssssoundi. V dveh letih, kolikor obstaja njihova krvna bratovščina, so fantje poleg kravala, ki ga zganjajo praktično vsak vikend na raznih partijih in koncertih, imeli več udarnih nastopov – med njimi beach masaker na lanskem EXIT FESTIVALU, jutranjo namještalko na FESTIVALU METULJEV, najglasnejši so bili na TEMIKKA FESTIVALU ter bili glavni akterji novoletne eksplozije v Bratislavi. V letošnjem letu so kot rezidenti KLUBA K4, EXIT Slovenija in SUPREME eventov mešali štrene skupaj s HYPERJEM, z GENERALOM MIDIJEM, z EDOM RUSHOM, BAD COMPANY, DJ HALOM, s FUNK D’VOIDOM …


Ta večer pa so zakurili tla pod nogami tudi nam! Okupirali smo večino danceflora in se pomešali z ostalimi obiskovalci, med katerimi je bilo opaziti tudi nekaj znanih fac iz sveta glasbe. Vzdušje je rastlo, mi pa smo na vrelišču dogajanja komaj še ujeli avtobus za domov. Tak je bil odličen zaključek prelepega dneva!


tekst in foto: Živa Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.