Sofa Surfers v Gala Hali

Mauracher

Mauracher

Sufa Surfers / Gala Hala, Ljubljana, 28. 3. 2006 


Ena najboljših elektronskih atrakcij trenutno v Evropi se je ustavila tudi v alternativnem gnezdu Ljubljane. Sofa Surfers so v Gali Hali na Metelkovi predstavili svoj zadnji album »Sofa Surfers«. Že peti studijski album glasbenega kolektiva nam nudi predvsem glasbo, ki se odmika od elektronskih vplivov in nam nudi uživanje predvsem žive in udarne glasbe.


Za ogrevanje publike so skrbeli Mauracher, ki so skrbeli za dobro groove razpoloženje še pred napol prazno Galo halo. Mauracher so pokazali, da zelo dobro obvladajo svojo obrt. Sprehodili so se po skoraj vseh glasbenih zvrsteh in pri tem ostali zvesti sami sebi in prepoznavni. Res prijetno presenečenje in pojavil se je že rahlo strah, da bo predskupina zasenčila glavne nastopajoče tisti večer. Vso njihovo prepletenost z glasbenimi zvrstmi je lepo nadgrajevala pevka Maja, ki je uspevalo ohranjati pozitivne vibracije med nastopom.


Nekaj minut čez enajsto so prišli na vrsto Sofa Surfers, ki so imelo pred seboj že solidno zapolnjeno Galo Halo. Sofa Surfers so nam v dobri uri in pol ponudi popotovanje od duba do rocka. Sofa Surfers lahko zvenijo zelo elektronsko ali pa kot klasičen rock bend. Pri tem jim je vseeno, vsaj tak vtis dajejo v živo, kjer so, le da to počnejo dobro in s stilom. Pri svojem nastopu v živo, so izredno natančni in harmonični. Predvsem bobnar je pokazal vso svojo širino. Sofa Surfers lebdijo med svojim izražanjem predvsem med dubom, breakbeatom, vse to pa nadgradi klasična rock godba. Na odru se za njihovimi hrbti pojavljajo vizualije, ki so narejene v stiku s komadom, ki je izvajan. Na odru se jim je zadnje čase pridružil tudi vokalist Mani Obeya, ki s svojim glasom dodaja skupini zelo nežen soul pridih.


Gala Hala je bila prijetno napolnjena, glede na to da ni bilo vidno veliko posterjev, ki bi koncert napovedovale. Ljubljana je lahko vesela, da so se Sofa Surfers v sklopu svoje obširne dvomesečne evropske turneje ustavili tudi na Metelkovi. Vsa pohvala gre organizatorjem, ker so uspeli pritegniti tako kvalitetno skupino k nam. Sofa Surfers so svoj nastop zaključili z res komadom za lahko noč » Can I get a witness« in se zahvalili občinstvu za lep sprejem. Drug dan so jih pričakovali že v Zagrebu.


                                                         tekst: Vladimir Petković-5-KO


foto: Jurij Bizjak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.