Princeps – vrnitev odpisanih

princeps_19

Kulturni dom Gorenja vas, 18.3.2006


V tem študijskem letu se je po vsej Sloveniji zvrstilo že toliko brucovanj, da niti sami študentje ne vedo več, katera so prava, katera pa tista, s katerimi spretni organizatorji želijo le privabiti zabave željno mladino. Tokrat so bili na vrsti poljanski študentje , ki so bili seveda krščeni, na malo drugačen, barovski način, za glasbene vibracije pa so skrbeli Renata, Princeps in Omar s Kareem.


Za marsikoga naporen 18. marec (smučarski skoki v Planici, podelitev nagrad Viktor, …) je ponujal veliko možnosti, kje biti zvečer. A pretežno mlada publika v Gorenji vasi si je skorajda enoglasno izbrala brucovanje v kulturnem domu.


Vse se je začelo s krstom študentov na barovski način, kot so ga sami poimenovali. Veščine natakarstva, plesanja po mizah in podobnih stvari, torej.


Nadaljevanje je bilo prepuščeno Renati, v času nastopa pa iz strani obiskovalcev bolj kroženju in v veliki večini še fazi prihajanja na samo brucovanje.


Ko so okoli 23. ure oder zasedli že skoraj odpisani Princepsi, se je zabava lahko končno začela. Naveza iz okolice Kranja je skoraj tri leta počivala, sedaj pa je bil čas za povratek, ki je marsikoga presenetil. Posebno še tiste, ki so mislili, da se fantje (sicer z manjšo spremembo – imajo novega basista in bobnar je postal stalni član zasedbe) ne bodo nikoli več vrnili. Koncert je bil več kot le pričakovan, saj je vse zanimalo, kaj bodo pokazali in če so še vedno tisti, ki spravljajo množico (in oboževalke) v zrak.


Repertoar, sestavljen iz skoraj samih že preverjenih uspešnic (torej priredb) so uspešno prepletali med sabo in dvigovali publiko v dvorani. Neverjetna energija, vidna na samem odru in prav tako pod njim, je tako Princepsom, kot tudi zbranim, dajala motiv za prepevanje in ples. Pogrešali pa smo predvsem več avtorskih pesmi, s katerimi so nas zabavali nekaj let nazaj na mnogih koncertnih prizoriščih po Gorenjski. Sicer je res, da so morda predvidevali, da jih mlajša publika ne pozna, a se je izkazalo, da mladina zelo dobro ve, kdo fantje so.


Ves medijski pomp okrog njihove vrnitve torej ni bil le pametna poteza, saj so dokazali in pokazali, da so v teh letih odrasli, pridobili drugačen pogled na glasbo, si nabrali nekaj izkušenj. Vsekakor je bil to čas, ki so ga pametno in s pridom izkoristili. In le pričakujemo lahko še naslednje nastope, kjer jim bo dodeljena daljša minutaža.


Za njimi je na vrsto prišel še šarmer, zaradi katerega je v prvih vrstah kar završalo.


Omar je pač Omar. Cviljenje in drugi ženstveni zvoki iz mladih grl ga pač niso spravili v zadrego. Prišel je, z občutkom, da mu je praktično vseeno, kaj se dogaja. In ker mu tehnika zabavanja ni tuja, je mladino kaj hitro pripravil do sodelovanja. Seveda je najmočneje izzvenela Vse, kar si želiš. S samim izborom pesmi nas, razen ene, ni posebno presenetil, saj ostaja tak, kot na prejšnjih koncertih. Omar pridno promovira svojo ploščo in videospote ter navdušuje zagrete najstnice s svojim stasom, tiste malce starejše vendarle tudi z glasom.


Omar in Princeps so torej kombinacija, ki bi v drugih okoliščinah še lahko delovala v tandemu. Z malce več Princeps dela in truda iz Omarjeve strani.


Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.