Perje v zraku, konfeti po tleh

Orto bar, v soboto 4.3.2006, Pips, chips and videoclips, koncert

PipsChips&Videoclips / Orto bar, 4. 3. 2006


Prestolnico so po krajši odsotnosti spet obiskali hrvaški Pipsi, kot se jim reče po domače. Tokrat so se oglasili v sklopu promocije svoje plošče Dokument – Izštekani session, posnete v oddaji na Valu 202 decembra 2004.


Sobotni koncert je bil nepozaben. Z glasbenega vidika sicer vse ni štimalo, med nastopom je crknil računalnik, play liste komadov se niti približno niso skladale z zapetim, napovedi Poštarja je sledil Foxtrot, Ripper se je nonstop norčeval iz člana skupine, za katerega je bilo na odru premalo prostora in je prišel samo, ko so ga rabili, tudi luči so bile tako močne, da niso pričarale čisto nič intimnega vzdušja. A hrvaški forumaši, ki so se za to priložnost posebej zorganizirali in pripeljali z minibusom, so kot pravi in sproščeni feni v prvih vrstah poskrbeli za ozračje, ki ga nikoli ne bomo pozabili. Petje, plesanje, objemanje, pa vrečke s konfeti in perjem, ki je letelo vse naokrog, se lovilo v lase, puloverje, plavalo v kozarcih piva. In malo čudaška Ripperjeva gesta, ko je na oder povabil enega izmed njih in ga prosil, naj našteje imena vseh minibusašev, ta pa je prišel do številke pet. In še bolj čudaško Ripperjevo vprašanje, zakaj niso raje ostali doma. In klasično drtje Dinamo!  ter Ripperjev respons: Ti si nov, a? 


Nogometne himne, ki je bila njihov break, že dolgo ne igrajo več, smo pa slišali več ali manj vse, kar smo želeli, večino z novejših plošč Drveće i rijeke ter Bog. Žal je zmanjkalo časa za naslovno pesem slednje, tudi Nacionalni park in Baka Lucija bodo morali še počakati, je bila pa na repertoarju zdaj že stalnica Onaj kojeg nema, ki se bo, upam, znašla tudi na težko pričakovani novi studijski plošči.


Pipsi bodo v Sloveniji ponovno že ta petek zvečer v novomeškem LokalPatriotu.


Tina H. Zakonjšek


foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.