Nightshift II – Zadovoljivo, a žal ne navdušujoče

nightsihft2_13

Nightshift II.-six decks theatre, Ljubljana/Fun Factory, 4.3.2006, plačilo: 4900 SIT do 23h, 5500 SIT po 23h, Ambient: Ne bom več zgubljala besed… (za več informacij glej Na kmetiji je… progressive.)


 


 


Že drugič smo prišli na vrsto za nočno izmeno. Ker je bilo prvič prav zabavno in tako zelo prijetno, nismo pomišljali dvakrat. V Celje se pač gre. V Celje? Da. Najprej je bila tale veselica načrtovana v celjskih halah, vendar so jo bili organizatorji prisiljeni prestaviti v ljubljansko tovarno zabave iz vsem dobro znanega razloga (še pomnite Lipo, tovariši?). Nad zamenjavo prizorišča so bili navdušeni le tisti iz prestolnice in okolice, ostali smo se malce nejeverno podali v Fun factory, predvsem v strahu pred nepopisno gnečo in možno ponovitvijo katastrofe izpred Lipe. Vendar je bil strah popolnoma odveč. Organizatorji so zelo dobro poskrbeli za vse vidike prihoda in odhoda obiskovalcev, redarji pa so bili neverjetno temeljiti. Manjše težave in zastoji so se pojavljali le znotraj kluba na hodnikih pred toaletami, a to je tako ali tako stalen spremljevalec klubskih dogodkov, ne glede na lokacijo.


 


Realno Fun factory nima nobenih pomanjkljivost v primerjavi s halami v Celju, manjka mu edino tisto nekaj, kar je nujno potrebno za dobro masovko(kar bi naj Nightshift II tudi bila); vzdušje, atmosfera, happening, ki ga od našh klubov lahko pričara le Ambasada. Tovarna zabave je vendarle še vedno le tovarna z velikim manjkom stila. Res pa je, da to malokoga resnično zmoti. Sploh, če je glasba in vse ostalo na nivoju.


 


Tokrat smo z nočno izmeno pričeli neverjetno hitro, okoli 23h in to je tudi veljalo za veliko večino nočnih sodelavcev, saj se je klub napolnil malo po 23h in število obiskovalcev se potem ni drastično spreminjalo. Na main flooru je tokrat dominiral techno z laserjem za vizualno popestritev. Ogrevanje sta prevzela Ian F. In Chiko v versus varianti, takoj za njim pa so se na šestih gramofonih začele vrstiti zvezde. Najprej je Oliver Ho zvočno kontriral Jamesu Ruskinu,  nato sta krmilo prevzela Space DJz, za njima pa spet v paru Bam Bam in Paul Langley. Udaren zaključek podajanja ritmov je pripadel Svenu Wittekindu in Robertu Natusu. Skupni imenovalec vsega slišanega je bil: Nekaj za vsako uho in vsak od navzočih je našel svojih pet (ali več) minut v setu katerega od nastopajočih. Kot zanimivost: MC Paralax ni nastopil zaradi, prosto po njegovih besedah »V celi bajti ni nobenega mikrofona, pa saj ne morem verjet.«


 


House je nažalost dobil stranski prostor, ki ima funkcijo dnevnega bara, kadar ni z nami v nočni. Prehod iz dnevnega v nočno je izvedel DJ Jackie, nadaljeval je Sequan in to v živo. Žal je njegov set zelo nihal. Od več kot plesno-poslušljivega do precej morečega. Zato smo se prav razveselili gospoda Marshalla Jeffersona, ki je začel hitič za hitičem in jih pletel v precej zanimivo plesno-hišno razgibavanje. Nasledil ga je Terry Lee Brown jr., katerega glasba ni bila tako zelo po našem okusu. Brlee pa je za konec odvrtel na način, kot ga imamo pri njemu radi: plesno, razgibano, malce komercialno a zelo pozitivno. Splošna ocena slišanega je zadovoljivo, a žal ne navdušujoče.


 


Chill out je tokrat dogajal po kmečko, v najmanjšem prostoru. Za počitek po napornem delu so skrbeli Visitor, Symann, Bizzy in Zergon. Žal nas niso uspeli utruditi in smo na ta košček tovarne samo tu in tam pomolili nosove. Sodeč po navzočih, je bilo prav fino.


 


Nočna izmena je potekala brez večjih zapletov, za kar gre zasluga predvem odločni organizaciji, saj nam ni uspelo najti niti enega spodrsljaja v sami izvedbi. Poskrbeli so celo za grelce za tiste, ki so stali v vrsti, za večjo garderobo, povečan nadzor redarjev, jasne cenike, laser in predvsem za dobro ureditev prihoda na prizorišče. Prepričani pa smo, da  bi vse skupaj veliko bolje funkcioniralo v hali, kjer je bilo predvideno in upamo, da se Nightshift III. vrača tja kamor spada, v Celje.


 


Barbara P.


 


Foto: Maya

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.