Minimalno – maksimalno

synaptic01

K4,  11. 3. 2006: Synaptic minisounds: gostovanje Jeffa Milligana


Drugič letos so štirkini organizatorji razveselili ljubitelje micro zvokov ter za svoje mešalke postavili eno večjih imen micro minimal groova, Kanadčana Jeffa Milligana (Revolver). Gre za aktivnega izvajalca, ki zraven produciranja in live nastopov najbolj slovi po izpiljenosti tehnike rolanja na treh ali štirih gramofonih, kar v njegove sete vnaša široko variabilnost, ob kateri pa še vedno ohranja prepoznavne zvoke minimal techousa.


Že tipična za evente, ki ne predstavljajo relativno ozkega mainstreama vedno bolj popularne elektronske subkulture v verziji shranza za mlade in popevkarskega housa za starejše pridružene člane je nekoliko nižja, starejša in »alter« udeležba; štirka tudi tokrat ni pokala po šivih, kar je vsem plesnim frikom omogočilo še posebej intenzivno in »prostorsko« miganje. Za uvod na večjem plesišču je poskrbel Leigh (Moisty). Nadaljevala sta Symann in Zergon (Synaptic), okrepljena s saksofonistom Lukom Pušem. Sledil je osvežujoč, pričakovano dober set Milligana, v katerega je skozi konstanten in stopnjujoč drajv vključil mnoge še neizdane vložke. Zaključil je Rojter (Intosomething). Na malem flooru sta Octex (Tehnika) in Zergon (Synaptic) izmenjujoče ali dopolnjujoče vrtela minimal electronico v dub preobleki.


Ob takšnem line-upu je štirka preko minimalnih zvokov ponovno pričarala maksimalno doživetje udeleženim; odšli smo zadovoljni in zadovoljeni do naslednjega podviga…


Mm(ojca)


foto: Floyd

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.