Mi2 in pristen študentski žur

Mi2 in pristen študentski žur

Mi2 in pristen študentski žur

Mi2, Ljubljana / KMŠ, 21.3.2006


Na spletni strani skupine Mi2 se odštevajo dnevi do izida novega CD-ja »Dobrodošli na dvor«, medtem ko fantje pridno koncentirajo po Sloveniji. Skupina je v svojih dobrih 10 letih zgodovine prerasla iz dueta preko številnih kadrovski menjav v zdaj že tri leta trdno zasedbo. Pohvalijo se lahko s številnimi hiti, ki si jih glede na majhno število prodanih CD-jev prepeva nepričakovano veliko število obiskovalcev na koncertih, kot se tudi sami čudijo.


V torek so Mi2 zaigrali v Klubu mariborskih študentov, bolj znanim pod kratico KMŠ, v Ljubljani, v bližnji prihodnosti pa imajo napovedanih še kar nekaj koncertov. Če bi na kratko povzela njihov koncert v KMŠ-ju, bi to zvenelo nekako takole: Pristni študentski rockovski žur v živo. Študentska leta sem res da že prerasla, ampak tole je bilo pa nekaj boljšega. Glasba, ki je zelo poslušljiva, ob kateri lahko plešeš, poješ in se povrh še nasmejiš.


Koncert se je pričel že nekaj čez 21. uro in človek bi pričakoval prazen lokal, vendar se je v njem trlo ljudi, člani zasedbe Mi2 pa so se stiskali na res majhnem odru. Solo kitara ni mogla v ospredje niti ob svojih solažnih trenutkih. Neverjetno je bilo, kako si mladina prepeva vse njihove pesmi, pri vsaki pesmi si videl vsaj pol ust, ki so se pravilno odpirala na peto besedilo. Najbolj se je tresel strop stare Tobačne ob hitih: »Črtica«, »Moja teta Estera (za katero so baje že šestkrat prisegli, da jo ne bodo več zaigrali) in »Ko bil sn še mali pizdun«. Glasno je odmeval refren skladbe »Pa si šla«, nežno smo se zazibali ob »Samo tebe še imam« in zaključili z močnimi rokami in manjšimi ritmi ob »Pojdi z menoj v toplice«.


Fantje so zaigrali odličen koncert v živo, klicanje oboževalcev pa jih je še dvakrat zvabilo nazaj na oder. Rock glasba s primesmi rapa in etno scene se je pri njih vsekakor izkazala kot odlična kombinacija za pravo žur glasbo. Nobene elektronike, posebnih efektov in populističnih for. Preprosto in zabavno. Škoda, ker se je tako hitro končalo, fantje so pač morali naslednji dan v službo, bobnar pa je skoraj pozabil svoje bobne na odru, ki jih je moral varnostnik še vsaj pol ure po koncertu varovati pred razgretimi študentkami, željnimi plesa na odru.


Vanja Vozelj

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.