Francoski poljub štirki

french_connection_06

K4, 4. 3. 2006 / Intosomething: French connection – A btrax label night


V sklopu Intosomething eventov je klub na Kersnikovi to sobotno noč vibriral v minimal, deep in elektro ritmih DJev pariške založbe BTRAX recordings, ki so se tokrat prvič predstavili slovenski javnosti in poželi pozitivne odzive med tistimi radovedneži, ki smo sklenili »izpustiti« masovko na drugi strani prestolnice in ostali zvesti štirki.


Da se le streljaj od nas dogaja nekaj velikega, je bilo več kot očitno, saj smo ob prihodu v zgodnjih večernih urah doživeli redko čast vstopiti v popolnoma prazen klub, katerega velik floor je sameval v tišini, na tamalem pa je par spotegnjenih frisov srebalo pijačo ter kramljalo z brezdelnim osebjem. Skrb pa je bila tudi tokrat popolnoma odveč; tehnaža v tovarni zabave je delovala kot nekakšno sito, ki je zadržalo vse premlade, pre-zagrete in pre-zadete, medtem ko se je štirka počasi, a vztrajno polnila. Ob vrhuncu noči ni bila nabito polna (veliko plesišče je bilo od zadaj celo nekoliko skrajšano), zato pa je bilo vzdušje izjemno, ovulacije konstantne, gostje pa nekoliko bolj zreli, kakor pa smo vajeni sicer.


Za miganje na velikem flooru ni bilo potrebno znati francosko, saj sta glavni zvezdi, Francoza, govorila v jeziku dobrega techousa, ki ga razumemo tudi pri nas. Za ogrevanje je poskrbel štirkin rezident Mique (Moisty, K4), katerega je nasledil Ben Men (Btrax rec., Tropic rec.) ter nas ponesel v globlje vode (deep, minimal ritmi), od koder je vzvalovilo ob prihodu drugega Francoza po imenu Tarlouf X (Btrax rec., Calme rec.), za katerega se je zdelo, da se med slovensko publiko še posebej dobro počuti. Kot tretji steber francoske založbe naj bi nastopil mlad hrvaški DJ Dav (Btrax rec., Stereo studio), vendar moram žal priznati, da sem bila premalo pozorna in sem ga verjetno spregledala.


Kljub temu da je proti jutru z večjega plesišča že pošteno pokalo, se je party na njem končal prej kakor na manjšem, kjer so ljubitelje vokalov, housa in elektra skozi noč popeljali Fedja&Roja (Intosomething, K4) in Omar (Stereo studio / Zagreb, Cro). Že razgreta množica se je tako z velikega plesišča preselila na levi del kluba, kjer smo plesali še kakšno uro, potem pa v zgodnjih jutranjih urah pustili za seboj še eno uspešno sobotno noč.


Mmojca


foto: Jana Kelc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.