Brezno Idej Lucidne Kreativnosti

bilk_010Bilk, Channel Zero / Metelkova / Ljubljana, 17. februar 2006


Konglomerat sodobnih glasbenih žanrov, eklektičen avtorski pristop in nalezljivi plesni ritmi so okužili tudi Slovenijo. Radioaktivna glasba zagrebške klubske atrakcije Bilk se je iz klubov naše južne sosede razširila tudi čez meje, kjer s svojo unikatnostjo in z efektivnimi živimi nastopi že osvaja ljubitelje nekonvencionalnih glasbenih struj.


Glasbeni kolektiv Bilk združuje tri kreativne Zagrebčane, ki jih družijo glasbeni talent, simpatija do netrivialne glasbe in želja po zvočnem eksperimentiranju. Zagrizeni študentje glasbe, arhitekture in medicine tako v svojem glasbenem ustvarjanju združujejo svoje največje atribute: zvočno sliko gradijo s kirurško preciznostjo.


Uspehi so neizogibni. Nastopi na številnih glasbenih festivalih (Heineken Music Fest Live 2003), zmaga na priznanem mednarodnem natečaju Newcomer (2005), še vroč debitanski album This Bilk Is Radioactive, polni koncerti doma in tujem ter seveda množica navdušenih poslušalcev, ki jih je glasba Bilkov že okužila.


Kar sploh ni težko!  Perspektivna hrvaška skupina v svojem glasbenem izrazu sestavlja, razstavlja, meša in spaja elemente kar najširšega spektra sodobnih glasbenih žanrov, ko so drum’n’bass, reggae, elektronski žanri in postrock, in jih podčrta z nepogrešljivo pozitivno energijo in nalezljivimi plesnimi vibracijami, ki aktivirajo naše okončine in vse čutne receptorje.


Tudi koncert v prestolnici ni izjema. Neubranljivi groove in brezmejna energija, ki jo s svojim mojstrskim obvladanjem instrumentov ustvarijo Tin, Luka in Janko, kmalu zajameta nabito poln Channel Zero, ki se združi v neumornem miganju in spontanem nasmehu, ki ostane na naših obrazih vse do zadnjega akorda.


Hrvaška klubska senzacija je odkrita in brez kančka skeptičnosti lahko napovem, da zagrebške glasbenike čaka svetla kariera. Unikatna glasba, prava mera samosvojosti in kakovost so pač univerzalna in preverjena formula za uspeh!Pina Sadar


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.