Belfast food – Zeleni album

Belfast food - Zeleni album

Belfast food – Zeleni album

Dallas, 2006


Ne bo vam treba dvakrat premišljevati ob soočenju s ploščkom, da so fantje balkanski irski poskočneži. Že sam ovitek, delo Aligator studia, ki označuje ‘ekološki’ album, namiguje ravno na to. Pravijo, da je izdelek 99% avtorski, nastajal pa je na relaciji Erik Malne, Alen Širola in Sebastijan Mavrić.


Kljub temu, da je plošček komajda šele četrti, pa je bilo v njihovem kratkodobno desetletnem ustvarjanju, pod nazivom ‘Belfast’, kar precej skakanja iz ene skrajnosti v drugo (beri: eksperimentiranja, lovljenja). Upam, da so se končno (z)našli v rokerskih vodah, saj je bilo elektronsko simpatiziranje neumestno, čeprav pa afro celt system in d’n’b kdaj pa kdaj zapašeta. Makedonski narodni melos pa tudi ni napačen, čeprav tisto ni bilo baš ‘Zajdi, zajdi..’  


‘Zeleni album’ je nekaj najbolj poslušanega, kar je prišlo iz Foxove založbe v začetku 2006. 16 komadov zavitih v dober skupek z zabavljaško ‘Jutarnjo erekcijo’, himno marsikoga. Garantiram, da ga ne boste tako zlahka zalučali iz plejerja, če jih že ne boste šli pogledat na kako študentsko žurko. Osvežitev vglavnem!


Marko PIGAC


 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.