Arkangel v Kopru

Arkangel v Kopru

Arkangel v Kopru

Arkangel, Koper / MKC, 22.3.2006


Na deževno sredo se nas je nekaj odpravilo na primorski konec, kjer so v mladinskem centru Kopra nastopila belgijska hardcore benda Core of Anger ter Arkangel. Sprva je bilo mišljeno, da bi mariborški Curse of Instinct tudi nastopili, vendar bi se lokalna podpora organizatorjem ni finančno splačala, tako da so nekaj dni pred koncertom naznanili odpoved Curse of Instinct.


Okoli 21.30 je na oder stopila 6-članska zasedba Core of Anger. Na 1000 kilometrov razvidni belgijci, za pričakovati ni bilo nič več nič manj kot tough guy hardcore z dvema jeznima vokalistoma, veliko breakdowni in bolj kot ne generiranim, enoličnim zvokom. Ni povsem neposlušljivo, a igrali so predolgo, ni bil nek spodbuden nastop in bistveno premalo ljudi, da bi ustvarili dobro vzdušje.


Po koncu se začnem psihično pripravljati na belgijske legende, bend o katerem je bilo marsikaj slišati, v zadnjih časih predvsem negativnega. Stvaritelji Slayeriziranega metalcore zvoka, ki so ga kasneje emitirali številni bendi, z svojim prvotnim sporočilom pa so pustili tudi pečat na kasnejšem pisanju besedil tovrstnih bendov. Kot sem zasledil v neki recenziji zadnjega cd-ja »Hope You Die By Overdose« – »ex-vegan, ex-sxe but still one of the best bands around«. Vokalist Baldur je priklical množico in vztrajal naj vsi pridejo bližje. Iz zvočnikov se sliši filmski sample, sicer iz prve pesmi »Within The Walls Of Babylon« prvega mini cd-ja »Prayers Upon Deaf Ears«. Prvi kitarski riffi komada »Day Of Apocalypse« in v nekoliko spremenjeni, upočasnjeni verziji govoreči verzi. Neverjeten občutek! Nadaljevali so z večino hitov kot so »From Heaven We Fall«, »Within The Walls Of Babylon«, »Written In Black«, »Behold The Face Of Death«, »Annihilating Your Peace« itd. Precej boljše vzdušje, kar divje in nasilno pod odrom. Zmotilo pa me je, da res z eno samo kitaro zveni bolj plehko in ni bil to tisti zvok, ki se ti vtisne v spomin. Pod drugo bi dal, da Arkangel po vseh teh letih na odru ne pokažejo dodelanega nastopa. Veliko napak na kitari, pa tudi vokalist sem pa preprosto zgreši ritem. Kaj pa vem, pomanjkljivost resnosti in globok pogled v kozarec nista ravno pogoj za dober nastop.


Istega dne pa se je odvijal koncert Red Sparowes v Ljubljani, ki je privabil veliko več ljudi, tako da pomanjkanje ljudi na primorskem koncu in to sredi tedna ni bilo nepričakovano. Res škoda, da koncert ni bil na vikend!


Valter Cvijić

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.