3=Pjančki in Panda

3_pjancki_kd_zelezni0005

3=Pjančki in Panda, Železniki / Kulturni dom, 4.3.2006


Sobotni večer…
A: Kam gremo na per?
B: Gremo v kulturni dom… 
A in B: Nekoč bil je to naš drugi dom…


In tako so prišli nekateri na kocert v Kulturni dom v Železnike


3=PJANČKI so nastopili pred največjimi poznavalci lokalne tematike, ki jo opevajo v svojih skladbah. V repertoarju so se zvrstile stare uspešnice, ki jih vsi dobro poznamo: Kad sam bio mali, Džemil, Pjača, Joške, Štenge… Po štirih premierno predstavljenimi skladbami Sneži, Policija, Pot skoz Nawe in Bik si lahko obetamo novo zgošcenko. Občinstvo je pelo, je pilo, je tudi kaj polilo, ker je preveč popilo. Nastop, ki ga je osvetlila enostavna, izjemno prijetna luč, se je stopnjeval do remixa komada Zetor.
Prišlo je do popravkav besedilu. Če želite slišati novo verzijo pridite k nam, na vas in videli boste zakaj. Ni več legendarnega belega jugota…


O skupini PANDA lahko povem le najboljše, ker je bil nastop popoln. Izjemen vokal Katje Obleščak, virtuoz na kitari Samo Pirc, klaviaturist Andrej Pompe, Vlado Pirc na basu in Damjan Mulej za bobni so povsem razvneli občinstvo. Mlajša publika me je pozitivno presenetila. Znali so velik del skladb in tako jih je bilo veliko lažje pridobiti na svojo stran.
Dve uri dolg repertoar je obsegal lastno avtorsko glasbo:
Jaz sem jaz, Takšen kot vsi, Ptice na jug, Tok tok, Ti in jaz, Sneguljcica, Sive ceste, Planet, Da bo še en dan, Vzemi mi (to so le nekateri izmed vseh odigranih)
Po velikem navdušenju občinstva so poklonili še par skladb za na pot…


tekst in foto: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.