Intervju z One Kick Setup

oks_1

One Kick Setup, band, ki je 9.2.2006 v ljubljanskem Orto baru segrel množico najstnic ter jih pripravil do krika. Jaz pa sem si jih upal zmotiti pred koncertom in jih povprašati nekaj trivialnih vprašanj.One Kick Setup, od kod ime, zakaj, kaj vam pomeni. Saj za prevod ne potrebujemo doktorata, pa vendar?


To je tako, da ko si v bandu, potrebuješ le eno dobro brco v rit, da se spraviš h konkretnemu ustvarjanju glasbe. To je naša filozofija. Tako kot računalnik, ko ne dela, pa ga brcneš v upanju, da bi si premislil. No ja, dela ali pa ne dela, vsaj ti si zadovoljen (haha), torej narediš ”one kick setup”. Šalo na stran, ime je pogruntal bobnar, ker ima enojno stopalo na bass bobnu, samo si bo moral kmalu omisliti dvojno stopalo, pa se bomo verjetno morali preimenovati v ”two kick setup” (haha).


S katerih vetrov prihajate? Jeremi, ti si malo večja zvezda slovenske scene, tebe poznajo skoraj vsi po tvojem vokalu in po dejstvu, da si prepeval v Dreamwalk. Pa ostali?


Buka, Wasted … Skratka z glasbo se vsi ukvarjamo že od srednje šole, tako da smo bili že v vseh mogočih zasedbah. Saj smo vsi stari po 25 let, razen Marko, ki nam vleče povprečje navzdol, saj jih šteje 24. Ojej, kitarist je star 27, ne, ne, ne, to ne bo šlo, že iščemo novega kitarista (haha).


Kje pa imate vaje, saj dobro vemo, da je to vedno eden večjih problemov, najti prostor za vaje?


Hja, vaje so za vsako glasbeno zasedbo velik problem. Metelkova respect. Tam smo v bistvu si sami naredili prostor že pred leti, ko je bila Metelkova mesto v nastajanju, nahaja pa se poleg Gala Hale. Tam skupno vadimo trije bandi. Dober prostor, samo enkrat so prišli policaji morit, (haha) aja, pa enkrat so nam vlomili, nič nenavadnega (haha). That one time at band practice je nek junkie prišel na naše vaje in bil tako zadet, da je stoje zaspal, pred njim pa je stal lesen boks zvočnikov, na njem pa tak cenen radio, v glavnem zaspal je in padel na boks z glavo naprej in se z njo upiral na boks. Mi smo ga debelo gledali, se ustavili z igranjem in se hihitali. Tip je kar nekaj časa spal v takem položaju nepremično. Nato pa bum zgrmel po tleh se zbudil in odšel, mi pa smo padli v smeh, skoraj jok in molili, da ne crknemo od smeha (haha).


Vidim, da vsi pijete pivo, nekateri tudi whisky, torej nimate sxe-ja. Pa je med vami kak vegan?


Ne ne, mi nimamo sxe-ja. Nimamo pa nobenega argumenta proti. Smo bolj punkerske duše, vendar ne vsajamo in ne razbijamo (haha). Vegani pa tudi defenitivno nismo.


Se ukvarjate s kakimi športi: bordanje, skeatanje itd….?


Da, imamo 2 downhillerja, 4 bordarje, Jeremi drsa (haha). Razmišljal je o umetnostnem drsanju, samo sedaj noče priznat (hehe).


Ste kaj zaljubljeni? Ali se tukaj najdejo razlogi za emo komade?


Zaljubljeni smo tko al tko, od tu tudi največja inspiracija za emo komade. Pa vendar naša besedila vsebujejo tudi nekaj družbene kritike in seveda tudi vsa ta romantična jajca, ki se ti dogajajo v vsakdanjem lajfu. Drugače pa smo zelo pozitivni, GO GO GO ne maramo jamranja. NO whining.


Homoseksualnost, situacija? (hehe)


Tukaj je potrebno povedati, da se mi ne upadamo v te stereotipe. Pač imamo vsi radi punce (haha).


Zvezdice? Nekateri jih imate tetovirane, slišal sem že nekaj teorij, kaj bi zvezdice pomenile v emo subkulturi, kaj pa vam pomenijo?


Jeremi ima zelo rad zvezdice, >>to vprašanje čakam že lep čas. TO JE POWER! RES, DA POSTAJAJO EMO SIMBOLIKA, AMPAK TO JE POWER, ČE JE KJE POWER, JE TO V FAKIN ZVEZDAH IN SONCU.<< (respect).
>> Hja, ful malo ljudi, ki to nosijo, ne poznajo izvora te navtične zvezde.<< lej, Fakin bo zdej filozoferu (haha) >>to je zdej ful popularn motiv, sam noben pa ne ve, da so si to mornarji tetoviral nase za kao ”Good Luck charm”, da varno priplujejo domov<<.


Potem ne verjamete v to, da so zvezde simbol sanj in da vas bodo popeljale v nebesa. (haha)


(haha) Ne ne, tega mnenja so samo tisti, ki imajo pobarvane nohte in oči. Dobro, saj ko si v srednji šoli, moraš biti naštelan po pravilih stereotipnega mišljenja in obnašanja zato, da si player, tudi ko smo bili skaterji, smo bili oblečeni po pravilih od glave do pet. Zdaj pa si kakršen si in se ne sekeraš.


Prihodnost?


Zaenkrat delamo na demo CD-ju in na internetni strani, tako da ko bo to nared, se bomo začeli pogovarjati o ostalih projektih, videospotih itd. Iz izkušenj pa lahko povem, da videospot delat na lastno roko je zadetek v polno. Dreamwalk – What If je kreacija Dreamwalka in to je videospot z dušo.


Se strinjam (respect).


Izak we love you! (respect)


Ja izak je car, če se komu da delat koncert,e je to on, tok je aktiven, da ga moramo spoštovat in se mu klanjat. Danes ga bomo spravl na stage in ga malo maltretiral ha ha ha, samo ne mu nič omenjat.


Ne bom ne, he he.


Vaše besede v božja ušesa!


Pridite si pogledat naše koncerte in seveda naš demo na MySpace www.myspace.com/onekicksetup . Oprijemlivi demo pa prihaja…


Hvala in vso srečo na špilu.avtor: Domen Oražem


foto: Matjaž Rušt (kanonfutr.net)

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.