Hoffman in Anavrin v Rdeči Ostrigi

1

1

Hoffman in Anavrin, Škofja Loka / Pri Rdeči Ostrigi, 4.2.2006


V soboto, 4. februarja sta v znanem škofjeloškem klubu ‘Pri Rdeči Ostrigi’ nastopili  skupina Anavrin in širšemu slovenskemu občinstvu še dokaj nepoznana mlada kranjska skupina Hoffman.


Začetki kranjske skupine segajo že v leto 2001, dokončno pa se je konstituirala poleti leta 2005. Sestavljajo jo pisec besedil Klemen Globočnik , Matjaž Tavčar (komponiranje kitar), Sara Pribovšek (violina), Marko Pavlič (bobni), Uroš Zupan (bas kitara), Kristina Rajgelj (pevka) in klaviaturistka in saksofonistka Eva Pretnar. S sobotnim nastopom so proslavili prvo obletnico delovanja. Glasbeno se Hoffman opredeljujejo kot ’trip rock’, to naj bi bilo ’potovanje po poti rocka z vmesnimi postajami rocku podobnim kot tudi plesnim stilom glasbe’. Koncertna dvorana glavne škofjeloške žurerske destinacije je bila v soboto zvečer nabito polna. Karizmatična pevka je skupaj s ostalimi člani skupine v dvorani poskrbela za  prijetno in rahlo odštekano atmosfero. Večinoma so Hoffman predstavili avtorsko glasbo, name osebno sta največji vtis naredila komada Klub odraslih dojenčkov in naslovni komad njhovega promo cdja Toaleta kristalno-čistega hedonizma. Skupino odlikuje predvsem dobro izdelan odrski nastop in izviren pristop k glasbenemu ustvarjanju.


Po kratkem odmoru so na oder stopili še člani skupine Anavrin. Skupina sestavljena iz  sedmerice fantov je v javnosti že nekoliko bolj znana, širša publika si jih je morda najbolj zapomnila po videospotu za pesem Mi laže v obraz. Člani Anavrin-a so Anže Hvale (kitara), Damir Lisica (vokal), Matej Selan (bobni), Marko Lavrič (kitara), Anej Kočevar (bas), Gašper Sekolonik (klaviature) in Grega Nahtigal (saksofon). Njihov glasbeni izraz je kljub mešanju nekoliko manj kompliciran in lažje opisljiv kot ’hoffmanovski’ trip-rock. Na odru kažejo ogromno energije in zanesenjaštva, občasno delujejo celo nekoliko preveč ambiciozno (’ego trip rock’?). Vsekakor pa fantje kar dobro žagajo, izdan imajo že svoj album, niso pa zadržani niti do predelav. Tako so zaigrali priredbo v svojih časih ultra kontroverzne skladbe Like a prayer pop dive Madonne.
Publika se je ob nastopu obeh skupin razgrela predvsem v prvih vrstah, večina dvorane pa je delovala dokaj zadržano. Videli smo torej dobra koncerta dveh skupin z precej različno energijo, a za obe bi lahko dejali da imata potencial da napolnita tudi kako večje koncertno prizorišče.


Andrej Motl


foto: 1-7: Matuša Štibelj
8- 22: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.