Hippo v Vodicah

Hippo

Hippo

Hippo, Vodice / bar BarBara, 25.2.2006


Če je kdo pričakoval, da bodo Vodice na pustno soboto ostale brez pustnega žura, se je pošteno zmotil. Poleg žrebanja pustnih mask, so v baru BarBara organizirali koncert.
Za ogrevanje sta poskrbela vokalistka Petra Rahne in kitarist Peter Černivec, zvezde večera pa so bili kranjska skupina Hippo.


Ko se je do 22 ure nabralo kar nekaj mask (zlato medaljo je na žrebanju po izboru ‘strokovne žirije’ osvojila že malce istrošena Čebelica Maja) sta zbrane s preigravanjem priredb in avtorskih skladb zabavala kitarist Peter Černivec in vokalistka Petra Rahne, katere glas se zlahka postavi ob bok estradnicam slovenske glasbene scene, za kar pa ne morem trditi za vokalista skupine Hippo.


Kranjska skupina Hippo je v šestih letih svojega obstoja zamenjala že kopico inštrumentalistov, tako da so se v sobotni postavi Matej Naglič (bobni), Grga Jokič (bas), Žiga Jokič (kitara, vokal) in Damir Rapič (kitara) širši publiki predstavili prvič. Ponudili so nam večinoma rockovsko & grungevske priredbe skupin REM, Radiohead, Placebo, Pearl Jam,.. ter 7 avtorskih komadov podobnega stila. Skladbe z jedrnatimi naslovi Kanta, Meduza, Kamen, Planet so bile odigrane korektno, kjer se kaže tudi uigranost benda, malce več treninga bi potreboval neprodoren glas sicer očarljivega pevca Žiga. In ker vemo, da vaja dela mojstra, sem prepričana, da je skupina na dobri poti, da najde svoj delček prostora na slovenski rockovski sceni.
Po dobri uri grmenja (posebne efekte je bilo slišati tudi preko tehničnih težav z ozvočenjem) so se poslovili z zanimivo priredbo refrena znane skladbe: In the jungle, the mighty jungle the (lion) hippo sleeps tonight…


Fantje so obljubili, da bodo pridno trenirali do naslednjič, ko jih bo moč slišati 24.3.2006, v kranjski gimnaziji.


Miriam A.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.