HIM, The Rasmus in Negative – v senci temne luči

HIM

HIM

Avstrija / Dunaj 18.02.2006


Pot me je tokrat popeljala na Dunaj, kjer sem si 18.2.2006 ogledala koncert najbolj priljubljenih finskih bandov HIM in The Rasmus. Kot vedno, se je pod zelo dobro organiziran aranžma podpisal vsem nam znan Concert Freak. Tako je tokrat na oboževanje finske lepote popeljala kar dva polna avtobusa navdušencev.


Ure čakanja v sončnem a vendar hladnem Dunaju so hitro minile in več kot 3000 glava množica je kmalu napolnilo koncertno dvorano.


Množico polno brhkih deklet so pričeli segrevat, ogrevat in iz odra osvajat Negative. Fantje so publiko popolnoma prevzeli. Karizmatični in sexy frontman Janne Aaron in glasba ki močno spominja na HIM-e so poskrbeli zato, da so dekleta odplavala v tisti magični svet nepopisnih občutkov, ki te prevzamejo na zares dobrem koncertu. Svojo nalogo so zelo dobro opravili saj je v dvorani, kar kmalu postalo neznosno vroče.


Čas je tekel in množica je že nestrpno pričakovala prve zvezde večera. The Rasmus so preplavili dvorano za njih značilnim, nekoliko bolj komercialnim, ritmom. Repertoar, ki je temeljil na komadih, ki so jih popeljali v sam vrh glasbene, je dodobra prevzel tako ženski kot moški del publike. Komadi kot so In the Shadows, Guilty, No Fear pa so povzročili euforični izbruh med tudi med nekoliko bolj površnimi fani in tako se je množica spremenila v valovito morje. Po relativno kratkem nastopu so fantje zapustili oder in tako rahlo razočarali vse tiste, ki je so od njih pričakovala veliko več.


In končno je napočil, za mnoge težko pričakovan, trenutek. Dvorana se je ponovno zatemnila in znani intro je napovedal prihod love metalcev HIM. Koncert so pričeli z trenutnim hitom Rip Out The Wings of Buttrefly in ga nadaljevali v enakem ritmu z nekoliko starejšimi uspešnicami. Začetek, ki je obetal veliko pa ni dal želenih sadov. Fantje, predvsem pa Ville Valo, so bili vidno izmučeni od iztekajoče turneje. Kljub trudu in želji po nepozabnem koncertu za vse obiskovalce se niso pokazali v taki luči, kot jih redni obiskovalci njihovih koncertov, poznamo. Vsekakor pa so poskrbeli za zelo razgiban repertoar, saj so poleg  skladb zadnjega CD-ja odigrali kar nekaj komadov iz zelo uspešnega Razoblade Romance in celo It’s all tears in Your sweet six six six, ki jih najdemo na njihovem prvencu. Koncert se je končal, kot običajno z odhodom Villeta, kateremu so postopoma sledili še Mige, Burton in Linde. Gas pa je pred slovesom porazdelil palčke med občinstvo.


Luči so se odprle in to je mnoge prebudilo iz sveta sanj. Pot na Finsko in nazaj je bila končana. Tako smo počasi bol ali manj zasanjani zapustili dvorano. HIM, The Rasmus in Negativ so po koncertu odpotovali v Švico, kjer jih čaka še zadnji koncert skupne turneje. Po tem se bodo njihove poti ponovno razšle. The Rasmus bodo odleteli v tople kraje snemat video, HIM in Negativ pa v rodno Finsko. Mi pa smo na poti domov v sanjah podoživljali nepozaben večer v družbi privlačnih Fincev.


tekst in foto: Martina Gerbec

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.