Wet Bed

foto: Bojan Okorn

foto: Bojan Okorn

UVOD


Najprej moramo omeniti vaše sodelovanje in zmago na prvem predizboru za YounGunZ. Kaj si obetate od turneje?


Najlepše je igrati glasbo, ki jo ustvarjamo in jo predstavljamo drugim, tako da nam je prioriteta predstaviti glasbo vsej Sloveniji. S turnejo se lahko približamo tudi medijem, brez katerih dandanes ne gre.


Kakšen pa se vam je sicer zdel predizbor v Čebel’naku?


Super. Posebna zahvala in pohvala gre organizaciji, saj je vse potekalo brez problemov. To za sabo potegne tudi skupine, ki se potrudijo in dajo vse od sebe. Počutili smo se domače.


Verjetno vse bende dobro poznate. Kakšna se vam je zdela konkurenca?


Vsak bend je predstavil svojo glasbo in mislim, da si vsi zaslužimo zmago. Vse skupine so bile po svoje zmagovalke, vendar se je na koncu pač občinstvo odločilo za nas.


Mnogi vam očitajo, da ste naredili en dober spot, to pa je tudi vse … Da temu ni tako, pričajo tudi novosti, ki jih pripravljate …


Plata naj bi izšla konec leta oz. v časovni problematiki začetek drugega leta, skupaj s ploščo pa bo izšel tudi novi videospot.


Nekateri glasbeniki so prepričani, da je glasba sama sebi namen, spet drugi menijo, da je lahko tudi glasba orožje v boju proti kriminalu, vojni ipd. Glede na vaša kritična besedila sklepam, da sami spadate med slednje.


Glasba je zelo pomemben člen socialnega okolja in JA, mislimo in vemo, da glasba vpliva na življenje ljudi. Govorimo o realnosti sveta, zanima nam posebno odnos med dvema človekoma ali posameznik na tem planetu.


Igrali ste tako po številnih klubih kot tudi na velikem festivalskem odru na Rock Otočcu. Kje se počutite bolje?


Vsaka stvar ima svoj čar, vendar se mogoče počutimo bolje v klubih, ker si na manjših koncertnih prizoriščih bližje ljudem, ki te pridejo poslušat in lažje navežeš pristen stik z vsakim posameznikom.


Igrali ste s številnimi odličnimi glasbeniki. Kdo (na domači sceni) pa je za vas največja ikona?


Slovenska glasba je res čedalje bolj kvalitetna in v veselje nam je biti del nje. Vsi glasbeniki se trudijo, tako, da je za nas cela slovenska glasbena scena lepa ikona.


Verjetno želja in ambicij za bodoče ne manjka … Nam jih zaupate?


IGRATI GLASBO DOKLER LAHKO STOJIMO NA OBEH NOGAH!


Pina Sadar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.