Radyoyo nostalgija v K4

k4_rdyo001_dec05

Radyoyo klasike v K4, 29. 12. 2005


Ekipa Radyoyo na slovenski dnb sceni kvantitativno ne igra več tako pomembne vloge, kot jo je pred leti, ko je k nam pravzaprav pripeljala te čudežne lomljene zvoke in začela s pionirskimi večeri dnbja v klubu K4. Igra pa zato toliko večjo kvalitativno vlogo, ali, še bolje rečeno, zna poskrbeti za odmevnost dogodkov, pa naj gre za organizacijo urbanega festivala ali pa preprosto za večer aktiviranja svojih glavnih in deloma že upokojenih akterjev v klubu, kjer se je vse začelo.


Na Oldies goldies večeru se je zbralo preveč dnb fenov. Ne le, da je bilo znotraj popolnoma gužvasto, pred klubom je ostala še kopica ljudi, ki so si želeli vstopiti, a jim, po Lipinem incidentu tudi bolj dosledni redarji, tega niso dovolili. Dogajanje je bilo postavljeno samo na velik floor, ki pa je bil manjši kot ponavadi, medtem ko je bil mali floor nekakšna klepetalnica in pribežališče za vse, ki so potrebovali počitek.


Koncept večera je bil predstaviti začetke jungla in se sprehoditi med dnb klasikami iz obdobja 1994-2000, kar je bila naloga JAMirka in Piera, pomagala pa sta jima tokrat le izjemoma spet aktivna Koltek in Kobilca. Stara družba zbrana… Sodeč po navdušenju v klubu je bil tako zastavljen party zadetek v polno in ponoven dokaz, kako z le malo spretnosti potešiti visoke apetite slovenske dnb publike in malo manj visoke naključnih prazničnih obiskovalcev. Ko so se ugasnile luči, so razočaranje nad prezgodnjim koncem spremljali le še odlični odzivi in nostalgični spomini.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.