Passocontinuo – Phonic

Passocontinuo - Phonic

Passocontinuo – Phonic

Založba: Phonik Records 2005
Distribucija: Nika Records


Prvenec skupine Passocontinuo je izšel, kar me sicer veseli, po drugi strani pa preseneča, saj so včasih zagovarjali nekomercialnost in svoj prvi single brezplačno ponujali na internetu (ki ga sedaj žal ni več na voljo, prav tako teh komadov ni na CD-ju ).  Kakorkoli, album je zagledal svetlobo in lahko smo hvaležni za to!


V »Passocontinuo doživetje« nas pospremi minimalistična naslovnica, ki napoveduje prav nič minimalistično glasbeno doživetje.  Izdelek je zvočno poln, a ne prenasičen, kar bi ga naredilo »zateženega«. V komadih se prepleta acid jazz, ki se meša s funky ritmi, elektronskimi zvoki, standarnim jazzom… za kar je odgovoren celoten band: Nina Frank na vokalu, Nenad Putnik na kitari, Andraž Lasič na klaviaturah, Oliver Radonjič na basu in Matej Doljak na bobnih, ki si je z Davidom Šuligojem delil producentski stolček. Seveda je potrebno omeniti tudi gostujoče glasbenike: Jani Šepetavec, Miha Kovačič in Matija  Mlakar so poskrbeli za pihalno trobilno plat CD-ja, Rok Škarabot pa je dopolnil ritem sekcijo s tolkali.


Komadi na CD-ju so zelo raznoliki, od skoraj ambientalnih (A lie, Is this all), do takih, zaradi katerih začnejo srbeti pete – kot npr. We are sliding ali Spare me, prvi single, ki se že vrti po večini slovenskih radijskih postajah. Najbolj me je pa presenetil komad Follow me, za katerega bi prisegla, da ga izvajajo Moloko, če bi ga prvič slišala po radiu.
Passocontinuo zase pravijo, da ne odkrivajo tople vodo, kar je res. A kljub temu je Phonic nadpovprečen izdelek ter po mojem mnenju eden boljših slovenskih albumov v preteklem letu.


Ana Saje

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.