Parni Valjak – Dokončno slovo od Primorske!?

Parni Valjal v Mariboru - foto: Marko Pigac

Parni Valjal v Mariboru – foto: Marko Pigac

Parni Valjak, Nova Gorica, 28.12.2005


Poslednja pot hrvaških legend, Parni Valjak, je imela 28.12.2006 postanek v Novi Gorici. Aki in druščina, ki polni koncertna prizorišča že trideset let, se je odločila, da svojo kariero zaključijo s poslovilno turnejo. Da je to res konec, težko verjamem, vsekakor pa je dobra promocija, katera jim bo prinesla bogat zaslužek.


Kot ljubiteljica dobre glasbe, sem se odločila, da obiščem ta zelo odmevni zadnji koncert. Kljub zelo zasoljeni vstopnini, se je v novi dvorani v samem centru Nove Gorice, zbralo lepo število ljubiteljev romantičnega rock’n’rolla. Vsi željni zabave in pripravljeni na noro žurko, smo se že takoj ob vstopu na tribune soočili, s pomanjkljivosti s strani organizatorjev, saj so le ti prodali več kat za sedišča, kot je bilo prostora. V prepričanju da stari rek, slab začete, dober konce, drži sem se prepustila užitkom ritmov glasbe.


Stari mački, so ponovno pokazali, svoje spretnosti in poplavili dvorano z prijetno domačo toplino. Medtem ko je Novo Gorico pobelil sneg, so se v dvorani dvigali plameni radosti in navdušenja. Skupaj s publiko so prepotovali vse ključne točke njihove dolge glasbene poti in v en glas so odmevali, že skoraj zimzeleni hit, kot so Nedelja, Ivana, Neda, Ugasi me, Dok je tebe… itd. Stroga profesionalnost članov banda in večna razigranost Akija je bila ponovno zmagovalna formula za nepozaben koncert. Zanimiv pogled na pisano množico obiskovalcev, katerih povprečno starost bi bilo težko določiti, je pokazal da so Parni Valjak band vseh generacij, ter da so na svoji dolgi poti pustili globoko sled v srcih še tako površnih poslušalcev.


Ob končnem pozdravu banda, se je na številnih obrazih narisal tisti nostalgičen pogled, ki ga običajno srečamo, ko listamo po starih albumih s fotografijami. Zagotovo pa smo se vsi, ki smo se po koncertu porazgubili po zapuščenih ulicah, dobro zavedeli, da to je bilo le slovo od koncertov banda ne pa od njihove glasbe in če bi citiral eno od  tistih nepozabnih balad bi lahko vse zaključi z: ”Pusti nek traje, sve dok traja dobro je….”


Marina Gerbec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.