Likvidna gneča v K4

k4_jfb001_jan06

Liquid Grooves: JFB, Part Time Heroes in slovenska klapa / 28. 1., klub K4


Ponovno se je zgodil Liquid Grooves večer, a tokrat precej manj likviden kot bi pričakovali. Nastop glavne zvezde večera, Angleža JFB-ja, so spremljali komentarji o podobnosti z Markyjem, za katerega pa se ve, da ni tipično mehak. A če odmislimo to tematsko malenkost, je bil sobotni žur v K4 zadetek v polno.


Ogreti plesišče in ga pripraviti na glavni udarec je bila tokrat naloga Bakta in Borke, dveh članov ekipe Code.EP. To jima je z za njiju tipičnimi breakbeatovsko drumnbejsarski ritmi uspelo čisto dovolj, da so se ušesa in telo pripravila na trenutek, ko je bilo treba prestaviti v višjo. JFB, mlad DJ iz Brightona, med drugim tudi zmagovalec tekmovanja DJ-ev v londonskem Movementu, je namreč takoj ob prihodu močno pritisnil na plin. Svoj dnb je začinil s kopico skrečanja ter raznimi hiphop in breaky vložki. Nabito plesišče je norelo, le tisti malo bolj pedantni smo jamrali zaradi na trenutke resnično neznosne gužve, ki jo je žal spet spremljalo polivanje z alkoholom in zažiganje nedolžnih jopic s cigareti. Medtem ko je JFB raztural veliki floor, se je prava mala zabava dogajala tudi na malem, kjer sta za gramofoni stala Part Time Heroes. Tu se je godilo tisto, kar se pričakuje, ko rečeš liquid. Pisan venček komadov v velikem razponu, a s konstantnim juicy podtonom. Od brazilske sambe do ameriškega hiphopa, vmes pa tudi kaj nenavadno zabavnega. O kakovosti dogajanja je pričalo polno in predvsem dinamično plesišče v nasprotju z običajno precej statično klepetalnico, ki se formira v tem prostoru.


Za konec pa še ena pritožba: wc-ji. Poplavljen skret z vrati, ki visijo s tečajev, je res prizor, ki ga v drugače spedenanem in zglednem klubu ni fino videti, še manj fino je tam kar koli opravljati… Zato dajmo, vodstvo 4-ke, naloga za vas do naslednjič.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.