Korn – See you on the other side

Korn - See you on the other side

Korn – See you on the other side

Distribucija: Dallas records, 2005.

Potem, ko je zasedbo zapustil kitarist Brian, ker naj bi srečal Boga, se delovanje skupine ni ustavilo. Nadaljevali so kot kvartet z nadomestnim kitaristom, ki jih je spremljal na turneji, ki se je septembra ustavila tudi v Ljubljani.
V začetku lanskega decembra pa so izdali novo ploščo z naslovom  »See you on the other side«.

Nova plošča, ki nam jo ponuja skupina vsebuje 14 komadov. Po prvem poslušanju takoj ugotovimo, da ostajajo zvesti svoji zvrsti. Jeza, moč, provokativna besedila brez zadržkov plus že znani Korn ritem, ki ga dajeta David Silveria (bobni) in Fieldy (bas), so tisto v čem so Korn edinstveni. 
Pod produkcijsko delo so podpisani vokalist Jonathan Davis, The Matrix in Atticusom Rossom.

Od komadov velja izpostavit najbolj pop komad na plošči »Twisted Transistor«, ki smo se ga že rahlo naposlušali, saj ga že kar nekaj mesecev vrtijo skoraj vsepovsod in politično kritičnega »Politcs«.

Korn so trenutno na samem vrhu v t.i. »new age« metalu. Grammy-ji in več kot 25 milijonov prodanih plošč to samo potrjujejo. V svetu velja »See you on the other side« za najboljši izdelek skupine. Sam nisem takega mnenja, saj se mi zdi, da na albumu ni pravega »šusa«, ki bi ga pričakoval od takega benda. Nekako še vedno prisegam na prve albume te skupine.
Seveda je pa vse stvar lastne presoje in za pravega Korn fana je album obvezen.

Lista komadov:

1 – Twisted Transistor
2 – Politics
3 – Hypocrites
4 – Souvenir
5 – 10 Or A 2-Way
6 – Throw Me Away
7 – Love Song
8 – Open Up
9 – Coming Undone
10 – Getting Off
11 – Liar
12 – For No One
13 – Seen It All
14 – Tearjerker

Vasja Šabeder – Vasco

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.