YounGunZ Tour: Ko kvaliteta zamenja sranje!

Wet Bed (Orto bar)

Wet Bed (Orto bar)

YounGunZ Tour
od 15. do 17. decembra 2005
Orto bar (LJ) / LokalPatriot (NM) / Rdeca ostriga (ŠL)

Trije razprodani koncerti, pet odlicnih skupin in nepregledna množica navdušenih obiskovalcev! Najvecja slovenska klubska turneja YounGunZ se je zakljucila in presegla vsa pricakovanja!

YounGunZ vrocica se je zacela s cetrtkovim koncertom v Orto baru. Nabito polno dvorano so ogrevali štajerski metalci In a Maze in s svojim energicnim nastopom ter tehnicno dovršenostjo dokazali, da niso le bleda kopija Metallice, temvec odlicen bend, ki si nedvomno zasluži pozornost! Tla Orto bara so se še bolj zatresla ob nastopu novomeške peterice Wet Bed, ki je z neustavljivo energijo in ostrimi besedili prepricala še zadnjega skeptika! Za veliki finale pa je z zmagovalno kombinacijo udarne reggae-hard-core glasbe, pristnega kontakta s publiko in legendarnih komadov poskrbela kultna beograjska zasedba Eyesburn!

Turneja je s prestolnice odpotovala v Novo mesto, kjer so mlade pištole napadle LokalPatriot. Tokrat se je karavani pridružila še primorska post grunge zasedba Wejn & The Genzis, ki je publiko in organizatorje navdušila že na predizboru v Škofji Loki. Odlicen nastop primorskih mladih pištol je služil za udarno uverturo nastopa domacih Wet Bed. Neverjetna podpora dolenjske publike je poskrbela za še boljšo atmosfero, vedno odlicni Wet Bed pa so nedvomno odigrali enega svojih najboljših koncertov! Pozitivno vzdušje se je še bolj stopnjevalo, ko so na odru zarohneli srbski gostje Eyesburn. Koncert ne bo ostal nepozaben zgolj za razgreto in navdušeno publiko, temvec se bo v trajen spomin vtisnil tudi pevcu Nemanju. Obiskovalci so ga namrec lepo presenetili in mu zapeli za rojstni dan, ki ga je praznoval prav na ta dan.

Sklepno dejanje YounGunZ Toura se je odvilo v škofjeloški Rdeci ostrigi. Na finalnem koncertu so poleg zmagovalcev celotne turneje Wet Bed in Eyesburnov kot nosilcev turneje streljali tudi Superlizo, saj zmagovalci predizbora Spleen zaradi spleta nesrecnih okolišcin niso mogli nastopiti. Zamenjava se je izkazala za dobro potezo, saj so Superlizo odlicno ogreli Rdeco ostrigo in popestrili zadnji YounGunZ koncert. Gorenjsko publiko so več kot uspešno prepricali tudi novomeški Wet Bed, najvecje navdušenje pa je bilo zopet rezervirano za Eyesburne, ki so še tretjic opravicili svoj kultni status in razgreli slovenske glasbene navdušenci!

Mlade pištole so zadele v polno! A ne bojte se – nabojev kakovostne glasbe in udarnih ritmov še ni zmanjkalo in cez pol leta se nam obeta nova invazija perspektivnih zasedb, ki se bodo s pomocjo turneje predstavile širši publiki in se dvignile iz anonimnosti.

P.S.

foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.