X-mas For Real – DJ Tiesto

X-mas For Real - DJ Tiesto

X-mas For Real – DJ Tiesto

X-MAS FOR REAL – DJ TIESTO, Zagrebški velesejem, 16. 12. 2005


Trance je posebna glasba z majhno zvesto publiko, ki se dobro zaveda, da lahko s svojo pozitivno energijo in lepimi ritmi združi dva sicer še tako sprta naroda, kot sta slovenski in hrvaški. Vsi smo namreč prišli na žur z enim samim razlogom – slišati in videti našega najljubšega DJ-a, Tiesta.


Božični žur v okviru Tiesto Central Eastern European Toura  2005, ki se je zgodil 16. 12. v Zagrebškem Velesejmu, je bil naravnost fantastičen za vse Tiestove oboževalce. Upravičil je pričakovanja, prav tako odlični pa so bili  tudi ostali DJ-i.


 Ko smo prišli v dvorano Zagrebškega Velesejma, smo bili najprej presenečeni nad izjemno majhnim številom obiskovalcev. V dvorano, ki sprejme precej več kot 10.000 ljudi, se nas je, tudi ko se je žur že konkretno začel, nabralo borih 4.000, pa še od tega je bilo večina Slovencev. Za nas je bil to velik plus, saj smo imeli dovolj manevrskega prostora za ples in ostale vragolije. Na spletu smo že popoldne lahko prebrali, da slovenskega DJ-a Kanzyanija ne bo. DJ Babura in nizozemski DJ Le Blanc sta nas odlično ogrela. Le Blanc je ob pol enih že močno upočasnil tempo, zato smo tudi pričakovali, da bo kmalu nastopil Tiesto. Babura je še dobre pol ure nadaljeval s takim tempom, zato so nekateri že rahlo dvomili, da se bo Tiesto sploh prikazal. Vendar njegovi goreči oboževalci niti za sekundo nismo pomislili na kaj takega. In res, končno se je odmaknila zavesa in Tiesto nas je pozdravil z dvignjenimi rokami in s svojim širokim nasmeškom. Publika je ponorela. Tiesto je v svojem odličnem več kot triurnem setu zavrtel veliko novejše glasbe, zadnjo uro pa bolj ali manj le še svoje najbolj znane komade. Popolnoma nas je navdušil in komaj smo dojemali, da smo ga po dobrem mesecu res dočakali. Res je tak, kot ga imamo vsi v očeh že od prej – vesel, nasmejan, poln pozitivne energije in veselja do glasbe. Ko je Tiesto zaključil, se je dvorana še za polovico spraznila, saj se je kar precej obiskovalcev odločilo, da je bilo to vse, kar so želeli za to noč


Češka DJ-ka Lucca je z odličnim setom živahnega progressive-techna navdušila večino tistih, ki smo na žuru ostali do konca. Žur, ki bi moral trajati vsaj do sedmih, a se je zaključil že nekaj čez šest, je zaključil Go Cut s sicer kratkim, a dobrim progressive-trance-techno setom.
Polni lepih vtisov smo se vračali v Ljubljano, na poti razglabljali o žuru in obujali spomine. Vsem, ki na ta žur niste prišli, je lahko žal, saj ste zamudili odlično vzdušje in super Tiestov set. Samo upate lahko, da se bo kmalu spet pojavil v naši bližini. Tako pa upamo tudi vsi ostali, saj nas je Tiesto tako navdušil, da si ga želimo čim prej spet slišati v živo. Tri ure pač niso bile dovolj.


Vendar pa nisem povsem prepričana, da bo še kdaj želel priti nekam, kjer je publike daleč pod pričakovanjem in kjer organizacija ni dobro izpeljana. Ker je bilo obiskovalcev tako malo, so kaj kmalu odstranili ograjo, ki je ločevala VIP in običajno prizorišče. Vseh 4.000 ljudi je najverjetneje kupilo VIP vstopnice. Novinarske akreditacije so bile za običajno in ne za VIP prizorišče, zato smo vsi tisti pressovci, ki smo želeli preživeti večer s svojimi prijatelji in nismo prišli na žur šele ob polnoči, pač kupili VIP vstopnico – kot omenjeno so ograje potem tako ali tako odstranili… Garderoba je bila premajhna, kar nas niti ni motilo, saj je skoraj nismo potrebovali – zaradi mraza v dvorani smo bili vsi precej oblečeni. Alkoholnih pijač je zmanjkalo že okoli četrte ure zjutraj, tudi WC-jev je bilo občutno premalo. Že pri tako majhnem številu ljudi, kaj bi šele bilo, če bi se dvorana napolnila. NIsmo bili deležni niti kakšnega posebnega lihgt-showa, da o laserjih in dobrem ozvočenju sploh ne govorimo. Čeprav moram pohvaliti projekcije, ki so bile popolnoma v Tiesto-stilu.


Organizacija res ni bila ravno na nivoju za tako velikega DJ-a, ki je povsod navajen najboljših sprejemov, ampak se na to nismo preveč ozirali. Pomembna nam je bila glasba, zabava in Tiesto. Vzdušje je bilo skozi cel žur odlično, obiskovalci smo bili nasmejani in dobre volje. Vsi Tiestovi oboževalci smo iz žura odšli srečni in z nasmehom na obrazu, saj je izpolnil naša pričakovanja. In komaj čakamo, da ga spet vidimo in slišimo.


Katja Bučan

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.