Velika promocija Let3 v Ljubljani

let3_001_dec05

Let 3 / Orto klub, 13. 12. 2005 / gratis


Kdor je že kdaj videl nastopati reško skupino Let3, ve, kaj prinaša njihov koncert. Kdor je še ni, mu priporočam, da čim prej jo. Toliko kvalitetne in na mestu provokacije namreč ne servira mnogo bendov. Prva priložnost bo že v petek, 16. 12., v Črnomlju, še manj naporno pa se bo v nedeljo usesti pred TV in jih pogledati v oddaji TLP.


V torek se je promocija nove plošče, naslovljene Bombardiranje Srbije i Čačka, zgodila v ljubljanskem Orto baru. Pred vhodom na koncertno prizorišče so se na štantu bohotile ogromne čokolade (Let3 brand) po zasoljenih cenah in s pomenljivimi imeni – obiskovalci so lahko izbirali med okusi Pička kao čista duša, Jebat ću te in Jebem te u dupe. Ustrezen napovednik tega, kar nas je čakalo. Ni minilo veliko, ko so pred okoli 200 feni, novinarji in radovedneži na oder prikorakali člani benda in začeli v svojem slogu – s skupinsko masturbacijo, med katero je domači filozof Peter Mlakar prebral slavospev slovenskim pičkam in njihovim spolnim praksam (Slovenska pička se lahko samozadovolji že z avtosugestijo…). Kot nalašč je sledil komad Riješke pičke, s katerim so Let3 dali jasno vedeti, katere bejbe so najboljše.


Sledil je slabo uro dolg koncert, na katerem je skupina predstavila številne udarne skladbe z novega albuma – uspešnico Ero s onog svijeta, Zurle treštat, Alam iđazi, Mamne Baneta, himnično Sokol ter seveda tudi že ponarodele Kontinentio, Drama in Profesor Jakov. Pri tem sta jim na trenutke na pomoč priskočili še spremljevalni vokalistki, starleti Martina in Jelena.


Kučme in z nagimi ženskami porisana živalska krila so v plasteh letela s članov benda in ko so pred nami stali samo še v črnih prosojnih kombinezonih z umetnimi brki pod nosovi, so se začela porajati vprašanja, ali bodo šli do konca. To se sicer ni zgodilo, a prav dosti ni manjkalo. Bend, ki ima toliko domišljije in je sinonim za provociranje ter vulgarnost, bi bil sposoben tudi tega. No, z velikim finalom, komadom Kurcem u čelo, se je (pre)kratka predstavitev žal končala. Občinstvo je bilo navdušeno, zadovoljno in v pričakovanju še, za katerega ni dvoma, da se ne bi kmalu res zgodil. A pozor: mame pustite doma!


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm  

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.