The Tide se predstavijo Ljubljani

the_tide001_nov05

The Tide / Orto bar, 30. 11. 2005 / zastonj


V največji zagati sem, kadar pridem s koncerta enake volje, kot sem nanj prišla (morda pikico boljše zaradi popitega piva ali dveh). Ne navdušena, ne razočarana, ne presenečena, ne ziritirana. Ravnodušna pač. In ko na vprašanje Kako je bilo? odgovorim z V redu. in na Povej kaj več. debelo pogledam. Kaj naj ti povem? V redu pač.


Točno to se mi je zgodilo po koncertu gorenjske skupine The Tide v Orto baru. Pozor, The Tide niso tisti, ki jih gledamo v zeleno obarvanem spotu iz nekega skladišča. Res konfuzno, da se ob približno istem času na slovenskem trgu pojavita skupini s tako podobnima imenoma (Tide vs. The Tide) in je treba kar veliko pozornosti in koncentracije, da se znajdeš na koncertu prave, želene skupine. The Tide je torej skupina, ki jo morda poznate s tv-zaslonov po spotu Carry On. Čeprav za sabo še nima kopice odigranih koncertov, se članom (Drejcu in Martyju Pogačniku, Dejanu Ostrmanu, Tomažu Štularju in Janezu Šteru) pozna, da niso brez izkušenj in torej ne začetniki v fohu, zaradi česar je zvočna podoba čisto prijetna. Žal pa zmoti nastop vokalista Tomaža, bivšega člana Moonart, ki se obnaša že preveč zvezdniško, hvali svoje komade in vzdušje tlači s filozofijo o oceanu, v katerem se vsi srečamo… Po drugi strani pa bo morda ravno ta samozavest tista, ki bo skupino kam pripeljala. Vseeno boljši samozavesten frontman kot tak, ki ga prehitro pozabiš.


The Tide so precej polni dvorani predstavili svoj repertoar, ki sega od bolj energičnih komadov pa do zasanjanih balad. Nekaj fenov v prvi vrsti je zraven prepevalo, drugi smo jih le z zanimanjem poslušali. Čeprav me je kakšna pesem premaknila z mesta in se je ne bi branila slišati še enkrat, pa je bilo še več komadov, ki se izgubijo v povprečju, grejo preprosto mimo tebe. Vse skupaj je tako nekaj srednjega. Zato je na prihodnosti, da pokaže, ali je The Tide zvezdniškost namenjena ali pa bo ostala le velik frontmanov sen.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.