Soulfly – Dark Ages

Soulfly - Dark Ages

Soulfly – Dark Ages

2005, Roadrunner Records


Soulfly, jih imam za velik band, so dosegli že veliko, ampak vseeno se niso nikoli približali moči Sepulture, ki so prejšnji band Maxa Cavalere. Plošča se vsekakor lahko primerja z platami sepulture iz obdobja zgodnjih in sredi 90’ih let (Chaos A.D., Roots). Cavalera je k sodelovanju povabil zanimiva imena kot so Billy Milano (S.O.D.), Dave Ellefson, (bivši basist pri Megadeth, ki je igral od 1993 do 2002), Kojot (pevec pri skupini Eyesburn).
 
Dark Ages prinaša 15 komadov. Nekateri od njih se začnejo dokaj mirno, a konča se agresivno in jezno. Težko bi izpostavili komad plate, saj so si zares raznoliki. Ampak vseeno morda izstopajo Arise again, Corrosion creeps, I and I
 
Vse skupaj začne z uvodnim Dark Ages, kot je v navadi iz prejšnjih izdelkov Soulfly, je tudi uvodni komad na tej plati instrumentalno obarvan. Z Babylon se vse skupaj šele dobro začne. Čudno, a vseeno zanimivo pihalo v ozadju se izredno zlije z distorziranimi kitarami in močnim vokalom. Babylon ima politično sporočilo, ubada se z svetovno politiko. Za I and I bi lahko rekli, da zveni kot da bi jo igrali Sepultura, prisotnih je nekaj elektronskih samplov, ki jih je mimogrede na tej plati kar nekaj. Izreden solo, ki ga izvaja Marc Rizzo naredi komad popoln. Ne vem kaj bi povedal za Carved inside, dosti bolj zanimivo in razgibano deluje naslednji, že prej omenjeni Arise Again. Super riff in ponavljajoče se dretje »Arise again« iz Maxovih ust. Lahko bi rekli da bo kmalu postal komad plate. Slišimo tudi prvega gosta; Billy Milano (S.O.D) se pojavi pri komadu Molotov, ki se začne v portugalskem jeziku. V komadu Innerspirit se spet pojavi gost, in sicer Kojot (Eyesburn), ki zelo impresivno odpoje vse refrene. Tipični tribal komad. Pri Corrosion creeps se skupaj zlijejo hitri soloti, nekoloko bolj počasni ritmi bobnarja Joe-a, jezni vokali. Do konca plate lahko slišimo še Riotstarter, Bleak, March, Fuel the Hate, Staystrong ter Soufly V, ki je umirjen in akustičen komad z španskimi kitarami.
 
Mislim, da si bomo plato Dark ages radi zapomnili, če ne zaradi drugega, zaradi tega, ker ima dokaj raznolike komade, ki gredo hitro v ušesa in te prevzamejo. Ob prihajajoči turneji, med katerim bodo nastopili tudi v Ljubljani (VPK), bodo imeli široko paleto izbire iz novega materiala, z katerim bodo zapolnili že tako zanimivo set-listo.
 
Tracklista Dark Ages:
1. Dark Ages
2. Babylon
3. I And I
4. Carved Inside
5. Arise Again
6. Molotov
7. Frontlines
8. Inner Spirit
9. Corrosion Creeps
10. Riotstarter
11. Bleak
12. March
13.Fuel The Hate
14. Stay Strong
15. Soulfly V


Jan Potisk

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.