Pobožični večer v kranjskem Irish pubu

Pobožični večer v kranjskem Irish pubu

Pobožični večer v kranjskem Irish pubu

K.O.S.E., Kranj / Irish pub, 25.12.2005


Za vse tiste, ki ne verjamete da obstaja, naj povem, da Božiček je! Vas zanima kako vem? Ker je v Irish pub pripeljal K.O.S.E.. Pa tudi skromen ni bil, namesto običajnih treh članov
(bobnarja Andreja Vrečka, basista Jureta Plahutnika in kitarista Davida Stritarja) je pripeljal še četrtega – pevca z odličnim glasom in super nastopom, Roka Brodnika. Gostujoči pevec drugače nastopa kot frontman ljubljanskega rock banda RattleSnake, katerega člana sta tudi kitarist David in basist Jure.


Za odlični trio je bil to že 3 nastop v tem pubu v zadnjem času. Očitno so kranjčani zasvojeni z njimi oziroma z glasbo, ki jo igrajo. 
Ob 21:30  so se iz lokala začele viti stare dobre rock(‘n’roll) melodije, ki so privabljale ljudi v notranjost. Iz minute v minuto je bil pub bolj in bolj poln, ljudje vedno bolj razpoloženi, vzdušje vedno boljše. Band je igral, ljudje so plesali, cigareti so ležali po tleh, tako kot tudi nekateri plesalci  (gre namreč za novo vrsto plesa, ki se izvaja zelo blizu tlom).
Vsake toliko časa se je opogumil kak moški, ki je imel za sabo popitih kar nekaj vrčkov piva,
in se odločil, da bo skupini prijazno dal na razpolago svoj glas in stas.
Kot ponavadi, pa tudi tokrat ni šlo brez komada Born to be wild, ki je postal kar kranjska himna. Če mislite, da ste videli najbolj divje plesanje in vpitje se motite. Dokler z lastnimi očmi ne vidite odziva obiskovalcev Irisha ob tem komadu, niste videli nič. In če mislite, da poznate gužvo v vašem lokalnem baru ste v hudi zmoti. Ob koncertih ljubljansko-kranjskega tria namreč komaj prestopite z ene noge na drugo, kaj šele, da bi se poskušali prebiti do wc-ja ali šanka.


Jah, kaj lahko rečem, fantje res znajo narediti žur. Saj ti že samo ob poslušanju zvokov, ki se vijejo iz zvočnikov začne noga poplesavati po ritmu, ob pogledu na karizmatičnega pevca pa te kar potegne na plesišče.


Če mi ne verjamete ali, če vam je moj članek zbudil skomine po dobri stari rock’n’roll zabavi
pridite in se prepričajte sami. Kajti ob priljubljenosti, ki jo K.O.S.E. uživajo v Kranju, zagotovo ne bo minilo dolgo do naslednjega špila.


Špela Sadar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.